Наставник "Хіміка" поділився своїми враженнями від матчу за Суперкубок України-2017, де його команда у чотирьох сетах перемогла тернопільську "Галичанка".

- Не можу сказати, що повністю задоволений грою своєї команди, бо місцями були провальні моменти. Найбільше я переживав за гру Олени Напалкової. Не стільки через технічно-тактичний аспект, скільки через психологічний. Тому що вона вперше в якості основного зв’язуючого гравця вийшла на майданчик в офіційній грі, не маючи рівноцінної заміни. Так, вона і до того вже починала матчі, але в неї за спиною була досвідчена Алла Політанська, яка могла виправити гру у випадку надзвичайної ситуації. А тут уже треба було на себе відповідальність брати від початку і до кінця.

- Програна друга партія – це результат того, що додали суперниці, чи все ж таки ваша команда сама дозволила їм це зробити?

- Гадаю, що по після стартової партії, яку ми виграли, трішки розслабилася і тактично неправильно повела гру Напалкова. Це перша причина, а друга – провал стався ще й в Анастасії Крайдуба (Чернухи). Один м’яч вона не забила, потім другий… Помилка за помилкою. В таких випадках, коли випадає основний гравець, особливо, якщо це зв’язка, стає дуже тяжко. А коли випадає двоє гравців і, зокрема, основний нападаючий, то це вже катастрофа.

- Що сказали підопічним перед початком третього сету?

- Насамперед потрібно було заспокоїти знову ж таки Напалкову. Як тільки Олена заспокоїлася і почала вести гру так, як вона вміє її вести, усе налагодилося і ми просто почали брати своє.

- Як оціните дії ліберо?

- Христина Нємцева деколи програє, але процент її помилок незначущий. Як показує статистика, свою основну лінію вона криє. Тож я не маю приводу бути незадоволеним її грою. Десь якийсь «дурний» м’ячик проскакував, але вони сьогодні були з обох сторін. Кубкові матчі – вони завжди нервові, адже там не має шансу відігратися. Ліберо Нємцева, знову ж таки, як і зв’язуюча Напалкова, вперше виступала в ролі основного гравця в своєму амплуа. Хоча, в принципі, вона набагато досвідченіша, адже відіграла основним ліберо за студентську збірну України всю Всесвітню Універсіаду.

- Чи бачете ви вже контури нової команди, з якою будете захищати титул чемпіона України?

- Так, у нас було достатньо товариських ігор, і там, хочу зауважити, дівчата показували навіть більш змістовний волейбол зі складнішими суперницями. Надія на успішний сезон є, головне, щоби не було неприємних несподіванок по ходу. Планів щодо підсилення у нас немає, але ми пов’язуємо певні сподівання з Юлією Микитюк. Вона тільки стала в діагональ і на сьогоднішній день йде в «плюсах». Це вже не може не тішити, адже минулого сезону вона «плюсів» не набирала. А сьогодні у неї показник виграних-програних м’ячів «+ 4». Абсолютним же лідером по набраних очках вийшла Діана Карпець. Другою йде Катерина Дудник. Микитюк ділить трете місце з Напалковою. Отже, нова сильна команда поступово формується.