Представники Феміди ретельно готуються до старту нового сезону.

У Запоріжжі відбувся національний суддівський семінар. На цей представницький форум з усіх куточків України приїхали понад 60 суддів і технічних делегатів найвищого рівня.

arbitry

Також на семінар завітали та виступили там президент ФВУ, суддя міжнародної категорії Михайло Мельник, перший заступник міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, начальник Управління молоді та спорту Запорізької ОДА Наталія Власова, член спортивно-організаційної комісії ЄКВ, супервайзер Слободан Мілошевич.

mikhailo melnik

Було розглянуто цьогорічні зміни в методичних вимогах ФІВБ щодо суддівства. При цьому особливу увагу приділили технічним моментам використання електронного протоколу.

Також варто зауважити, що під час семінару відбулося засідання новоствореної Ради АК ФВУ – спільне засідання АК ФВУ та голів обласних АК, на якому було обговорено шляхи покращення організації змагань, що проводить Федерація волейболу України. Цікаво й те, що частина арбітрів – учасників семінару – взяла участь у суддівстві кваліфікаційних матчів за участю збірних України до чемпіонату Європи 2019 року в якості лінійних рефері.

arbitry

Нарешті, на засіданні АК ФВУ було визначено місця та терміни проведення регіональних семінарів, які відбудуться 2 вересня у містах Київ та Чернівці. Також АК ФВУ надасть допомогу в організації та проведенні відкритого обласного суддівського семінару Донецької області у Краматорську.