10 листопада в американському Холіоке відбудеться урочиста церемонія включення в Зал слави чергових легенд світового волейболу.

В цьому Залі слави вшановують гравців, тренерів, суддів та функціонерів, що залишили помітний внесок в розвиток гри. Першим в Зал слави в 1985 році був прийнятий засновник волейболу Вільям Морган. В цьому році в нього будуть введені п'ять чоловік.

Це олімпійський чемпіон-1996 року, чемпіон Європи-2007 і призер всіх значущих турнірів 47-річний голландець Бас ван де Гор. В останні роки своєї кар'єри він боровся не тільки з суперниками, а й з хворобою - в листопаді 2003 року він дізнався, що хворий на цукровий діабет 1-го типу. У 2016 році у ван де Гора виявлена ​​лімфома. Він переніс вісім сеансів хіміотерапії та після п'яти місяців лікування оголосив, що повністю здоровий.

Також в Зал слави введуть олімпійського чемпіона і чемпіона світу 41-річного бразильця Жібу і 43-річну росіянку Євгенію Артамонову-Естес - єдину в світі волейболістку, яка зіграла на шести Олімпіадах. З трьох з них вона привезла "срібло". Всього у неї 25 медалей з найпрестижніших турнірів збірних.

З тренерів в Зал слави будуть включені 49-річний новозеландець Х'ю Маккатчен, який привів чоловічу збірну США до перемоги на Олімпіаді-2008, і 84-річний японець Хіроші Тойоду. В якості тренера з фізичної підготовки він розробляв програми підготовки, які дозволили японським збірним виграти медалі на Олімпійських іграх 1964, 1968 і 1972 років.

У 2008 році в Зал слави був введений український волейболіст Юрій Поярков.

hall of fame