Догравальник італійської "Верони" Матей Казійскі розглядає можливість повернення в збірну Болгарії, за яку не грає більше семи років.

Нагадаємо, що напередодні Олімпіади-2012 Казійскі покинув національну команду, підтримавши головного тренера Радостіна Стойчева в конфлікті з президентом федерації волейболу Болгарії Данчо Лазаровим. Стойчев звинувачував чиновника в фінансових махінаціях, а президент федерації тренера - в завищених фінансових вимогах.

З тих пір збірною Болгарії керували Найден Найденов, Камілло Плачі і Пламен Константинов, але нікому з них не вдалося переконати Казійскі повернутися в національну команду. А ось Сільвано Пранді, який очолив болгарську збірну в кінці грудня, домігся в цьому питанні значного прогресу.

"Я зробив перший крок, поговоривши з ним по телефону. Позитивний момент в тому, що ми погодилися обговорити це питання ще раз у майбутньому", - сказав Пранді в інтерв'ю Sportal.bg.

Казійскі зі збірною Болгарії завоював "бронзу" чемпіонату світу-2006, чемпіонату Європи-2009 і Кубка світу-2007.

"У нас хороші відносини з Пранді і недавно ми говорили про моє повернення. Думаю, мені буде потрібно якийсь час, щоб все обдумати і визначитися з остаточним рішенням", - сказав 34-річний догравальник в інтерв'ю Corriere dello Sport.

Нинішній сезон Казійскі починав в польському клубі "Щецін", а після його банкрутства перебрався в "Верону".

Нагадаємо, що днями Комітет з питань громадянства при президенті Болгарії відмовив центральному блокуючому Робертланді симон у надананні болгарського громадянства.

Збірна Болгарії в домашньому відбірковому турнірі на Олімпіади-2020 зіграє в групі з Бразилією, Єгиптом і Пуерто-Ріко.