Дисциплінарний комітет міжнародної федерації волейболу (FIVB) прийняв санкції, накладені федерацією волейболу Польщі на догравальника Міхала Кубяка (дискваліфікація на 6 матчів), а також вимагає від гравця письмове вибачення.

Нагадаємо, що дисциплінарний комітет польської федерації волейболу відсторонив капітана національної збірної Кубяка на шість матчів за грубі висловлювання на адресу іранців. Таким чином, Кубяк пропустить два ігрових вікенди Ліги націй - в Китаї і Ірані. Він не зіграє проти Китаю, Болгарії, Франції, Ірану, Росії і Канади.

"Вони завжди вдають з себе таких безневинних, чудових і крутих, але я вважаю, що вони погані, злісні і хамські люди, - сказав Кубяк в інтерв'ю на ютуб-каналі Prawda Siatki. - Іноді нам доводиться з ними грати, але для мене цієї нації не існує, хоча вони гордо називають себе персами, а не арабами. Насправді вони звичайні клоуни. Я втратив до людей з Ірану залишки поваги".

Пізніше Кубяк виступив із заявою, в якому уточнив, що його слова були сказані тільки на адресу гравців збірної Ірану, а не всього іранського народу. При цьому волейболіст назвав іранських фанатів волейболу шовіністами. Висловлювання гравця викликали обурення в Ірані. Місцева федерація подала скаргу в міжнародну федерацію волейболу з вимогами покарати гравця, який образив цілий народ.

Дисциплінарний комітет FIVB наполегливо рекомендував польській федерації волейболу вимагати від Кубяка письмового вибачення, яке повинно бути зачитано диктором під час матчу між Іраном і Польщею 15 червня. FIVB залишає за собою право відновити розгляд, якщо Кубяк подасть апеляцію або не виконає всі розпорядження.

Капітана поляків можуть дискваліфікувати. Він образив іранський народ