Якуб Беднарук, який виконував обов'язки головного тренера збірної Польщі в матчі за 3-є місце Ліги націй з Бразилією (3:0), виставив бронзову медаль на благодійний аукціон.

Нагадаємо, що Беднарук замінив головного тренера Витала Хейнена, який після поразки від Росії в півфіналі турніру (1:3) вирушив до Польщі, щоб приєднатися до тієї частини команди, яка працює на тренувальній базі в Закопане, готуючись до відбіркового турніру на Олімпійські ігри-2020.

"Оскільки я не заслуговую цієї медалі, я б хотів передати її благодійному фонду на благодійний аукціон. Я радий, що ми виграли цей матч, але мені було б важко повісити цю медаль вдома. Коли ми повернемося додому, я передам медаль, зберу гроші і допоможу дітям", – зізнався Беднарук в інтерв'ю Polsat Sport.

Після зустрічі він також зробив пост в твіттері, в якому подякував польській федерацію і Хейнену за таку пригоду.

"Всі знали, що робити, я намагався нічого не зіпсувати", – написав Якуб.

Журналіст Polsat Sport Марек Магієра запропонував тисячу злотих за медаль. Через кілька хвилин президент "Ресовії" Кшиштоф Ігнащак підняв ціну до 1500 злотих (10 178 гривень). Зараз вартість медалі зросла до 7000 злотих (майже 48 тис гривень ).

Попередні два сезони Беднарук очолював "Бидгощ", а цього літа став головним тренером "Бендзіна".