Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) отримала скаргу від Федерації волейболу Кореї на тренера-аналітика жіночої збірної Росії Серджіо Бузато на жест, який корейці сприйняли як прояв расизму.

Нагадаємо, що після перемоги над Кореєю (3:2) у вирішальному матчі жіночого олімпійського відбіркового турніру Бузато зробив фото, на яком зображує «вузькі очі».

Сам тренер вже вибачився і пояснив, що його неправильно зрозуміли. "Два роки тому я точно так же святкував вихід до Бразилії – танцював самбу. Я поважаю збірну Кореї і просто святкував той факт, що ми їдемо на Олімпіаду в Японію", – сказав італійський фахівець.

"ФІВБ в курсі справи і зазначає, що Всеросійська федерація волейболу негайно вжила заходів, щоб видалити фотографію з різних сайтів, так як фотографія не відповідає її поглядам і цінностям. ФІВБ отримала офіційну скаргу, яка зараз розглядається. З цього питання не буде ніяких подальших коментарів, поки процес не завершиться.

Але важливо підкреслити, що ФІВБ не схвалює будь-які подібні нетактовні жести, навіть якщо не було наміру образити. ФІВБ прагне до розуміння і терпимості в спорті, багатому культурним і етичним різноманітністю. ФІВБ буде продовжувати невпинно працювати з федераціями, щоб ця робота позначалася на всьому глобальному волейбольному співтоваристві" – цитує агентство "Р-Спорт" повідомлення організації.

Тренер сборной России сузил глаза после победы над Кореей. Его обвиняют в расизме