Якщо чоловіча команда Україна-1 зазнала від принципових суперників неприємної поразки, то підопічні Гарія Єгіазарова обіграли білорусок, що називається, за явною перевагою.

Заключний змагальний день міжнародного турніру «Кубок Незалежності» ознаменувався подвійним протистоянням збірних України та Білорусі – чоловічих та жіночих. Звісно, наші вболівальники сподівалися на подвійний же успіх. Однак не так сталося, як гадалося…

З огляду на останні невдачі у протистоянні з білорусами, команда Україна-2 частково повернула їм «боржок», перемігши з рахунком 3:1 і достроково виборовши титул переможців змагань. Тепер же, звісно, хотілося «продовження бенкету» уже від гравців команди Україна-1. Однак на ділі виявилося, що Володимир Ковальчук, Горден Брова, Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Максим Дрозд, Юрій Томин і Тимофій Полуян (щоправда, за відсутності Володимира Тевкуна, у якого виникли певні проблеми зі здоров’ям, а тому й за умови мінімальної ротації) були аж ніяк не готові демонструвати волейбол того ґатунку, який раніше продемонстрували Владислав Діденко, Денис Фомін, Олег Плотницький, Дмитро Вієцький, Юрій Семенюк, Олександр Гладенко і Олег Шевченко (Дмитро Шломін виходив лише на подачі). Помилки на прийомі та на подачі, давали білорусам шанс без проблем втримувати надійний очковий запас у кожній з партій. Лише в середині третьої наші хлопці спромоглися видати шикарний за якістю колективних дій відрізок, який змусив понервувати вже опонентів. Проте Єрещенко і компанія як раптово «спалахнули», так само раптово і «згасли», тож збірна Білорусі досить легко довела справу до загальної перемоги – 3:0 (25:19, 25:18, 25:19).

ukraine

Натомість у жіночому протистоянні українок та білорусок картина спостерігалася з точністю до навпаки. Підопічні Гарія Єгіазарова помітно перевершували суперниць абсолютно у всіх компонентах гри. Основні бомбардири Олеся Рихлюк, Ганна Степанюк і Карина Денисова, а також в’юнка Ірина Трушкіна та інтуїтивна Світлана Дорсман, використовуючи розважливі передачі Олександри Перетятько, без особливих складнощів обводили блоки суперниць, а ліберо Анастасія Карасьова налагодила надійний колективний прийом. Коли ж на початку другої партії на подачі Денисової збірна України здобула 11 очок поспіль (а сама Денисова видала при цьому п’ять ейсів!), стало ясно, що наші дівчата свого вже не віддадуть. Так воно й сталося: 3:0 (25:18, 25:14, 25:22) – і українська команда закономірно забезпечила собі головний приз турніру.

У заключному матчі змагань волейболістки збірної Естонії перемогли підопічних Ірини Комісарової з «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» - 3:1 (21:25, 25:9, 25:20, 25:15). А далі відбулася урочиста церемонія нагородження, де персональні призи отримали й найкращі гравці чоловічого та жіночого турнірів. У представників сильної статі відзнаку MVP одержав білорус Павло Куклінський, у слабкої – естонка Лііс Кулерканн.

mvp