На першому засіданні Верховної Ради України дев'ятого скликання був призначений новий склад Кабінету міністрів.

Міністерство молоді та спорту було об'єднано з міністерством культури і очолив його Володимир Бородянський – до цього позаштатний радник Володимира Зеленського, глава правління телеканалу СТБ.

Володимир Бородянський народився 15 січня 1974 місті Новий Розділ Львівської області. Вищу освіту здобув в Києві: в 1997 році закінчив фінансово-економічний факультет Київського національного економічного університету за спеціальністю "Фінанси і кредит". З 1998 року Бородянський працював комерційним директором газети Московський комсомолець в Україні. З 2000 – керівник відділу по управлінню медіа-активами "Альфа-банку" (відповідав за реалізацію бізнес-проектів Новий канал, Наше радіо, Московський комсомолець в Україні). У 2004 році був обраний головою правління телеканалу СТБ (Медіахолдинг Star Light Media). У 2012-му році очолив весь холдинг. В кінці 2018 пішов з Star Light Media.

29 липня 2019 року президент Зеленський призначив Бородянського своїм позаштатним радником з гуманітарних питань. З 29 серпня 2019 – міністр культури, молоді та спорту України.

volodymyr borodynskiy
Володимир Бородянський \ фото: detector.media