У приміщенні Міністерства молоді та спорту відбулася прес-конференція, присвячена виступам чоловічої та жіночої збірних України на чемпіонаті Європи-2019.

Голова підкомітету з питань фізичної культури і масового спорту Комітету Верховної Ради України з питань молоді та спорту Георгій Мазурашу відзначив, що волейбол має величезний потенціал.

– Коли відбувалися баталії чоловічої континентальної першості, якраз проходила сесія Верховної Ради. І депутати у паузах неодноразово згадували наших волейболістів. Мовляв, молодці! Особисто я також радий за наших хлопців, які вперше за багато років пробилися до фінальної стадії чемпіонату Європи і зробили там маленький подвиг – вийшли з групи, обіграли в 1/8-й фіналу Бельгію, а у чвертьфіналі лише в п’ятій партії поступилися майбутнім чемпіонам - команді Сербії...

Взагалі, волейбол – один із найпопулярніших видів спорту в Україні та світі, який, безперечно, вимагає великої підтримки з боку держави. Тож ми повинні всіляко розвивати цей прекрасний вид спорту, який має величезний потенціал у плані масовості та оздоровлення українців. Необхідно серйозно підійти до питання фінансування національної федерації, пропозиції якої повинні бути враховані й підтримані, - наголосив народний депутат Георгій Мазурашу.