У приміщенні Міністерства молоді та спорту відбулася прес-конференція, присвячена виступам чоловічої та жіночої збірних України на чемпіонаті Європи-2019.

Головний тренер чоловічої збірної Угіс Крастіньш розповів про головні аспекти успішного виступу на нещодавній континентальній першості.

- Без плідної роботи молодіжних тренерів такий результат навряд чи був можливий. Тому велика подяка їм за підготовку майстрів, які нині склали основу нашої збірної. Також хочу подякувати всім тим, хто допоміг розібратися зі справжнім потенціалом кожного виконавця. Адже коли я почав працювати зі збірною України три роки тому, мені надали список, де фігурували майже чотири десятки легіонерів. Самотужки розібратися, хто є хто на ділі, мені було би дуже складно.

Вихід до фінальної стадії чемпіонату Європи – це була мета номер один. Коли ми її досягли, то вже розуміли, що насправді спроможні добитися значно більшого. Під час Євроволей-2019 команда вголос не ставила перед собою якихось суперзавдань, але кожен гравець був до них внутрішньо готовий. І викладався на майданчику на повну.

Взагалі, я дуже радий, що нас в Європі помітили, почали поважати. Це буде хорошим стимулом для подальших досягнень.

Чи надходять мені пропозиції з інших країн? Так, причому дуже регулярно. Але я маю зобов’язання перед своєю командою «Барком-Кажани», перед збірною України, перед керівництвом ФВУ. А я звик своїх слів повністю дотримуватися. Тому поки я тут, і продовжую працювати тим, ким нині працюю...