Комісія Міністерства проголосувала проти Гарія Єгіазарова. Про це повідомляє сайт XSport.ua.

Всупереч позиції Федерації волейболу України (ФВУ), у національній жіночій збірній з 1 січня може змінитися головний тренер.

Комісія Міністерства культури, молоді та спорту України після зустрічі з кандидатами рекомендувала продовжити на 2020 рік контракт з головним тренером чоловічої збірної України Угісом Крастіньшем, але при цьому проголосувала проти нового контракту з головним тренером жіночої команди Гарієм Єгіазаровим.

Рішення по Єгіазарову суперечить позиції ФВУ, виконком якої раніше проголосував за кандидатуру цього фахівця майже одноголосного (16 голосів "за", 1 "проти", 2 – утрималися).

Також Комісія проголосувала проти нового контракту з нинішнім гостренер Олександром Цилюрою.

Рішення Комісії є рекомендацією. Остаточне ж рішення про призначення тренерів національних збірних приймає міністр протягом десяти днів. Якщо кандидатуру Єгіазарова не затвердять, то на посаду тренера жіночої національної збірної буде оголошено новий конкурс.

Нагадаємо, на Євро-2019 збірна України під керівництвом Угіс Крастіньша сенсаційно дійшла до 1/4 фіналу, а на жіноча команда Гарія Єгіазарова не вийшла з групи (одна перемога і чотири поразки).

Рішення Комісії з Цилюрі і Єгіазарову здивували президента ФВУ Михайла Мельника:

"Схоже, нас хочуть просто провчити. Мабуть, в Комісії розуміють в волейболі більше ніж у ми. Сподіваюся міністр прислухається до думки виконкому ФВУ", – цитує президента сайт XSport.ua.