Український зв’язуючий Іван Плясецький "сидить на карантині" у Чехії. Що відбувається зараз у Празі та як закінчився місцевий чемпіонат, волейболіст розповів в інтерв’ю сайту volleyball.ua.

– Іване, наскільки ми знаємо, ви зараз досі знаходитеся у Чехії. Розкажіть, яка ситуація у країні.

– Так, зараз я знаходжуся в Празі, і з кожним днем кількість хворих зростає. Режим карантину стає все жорсткіший. Більшість людей ставиться до цього з розумінням – сидять вдома та виходять на вулицю тільки при потребі. Зараз на вулицях не побачиш когось без маски або інших речей, які закривають дихальні шляхи. Хто без маски, той отримає штраф від 400$ – 130 000$. Як вже всім відомо, заклади харчування, кав'ярні, торговельні центри не працюють. Більшість бізнесів зупинилось.

В магазинах вистачає всього. Звичайно, всі намагаються закупити продуктів на декілька днів, щоб зайвий раз не з'являтись на вулиці. Ціни залишаються такими, як були, діють знижки, все доступне. Ще немає такого, як в Італії, що запускають в магазин по декілька осіб, але це вже зовсім близько... Відзначу тільки, що в аптеку пускають по дві людини та є проблема з масками.

ivan pliasetskiy

– Що тепер з чемпіонатом?

– Щодо волейболу та спорту взагалі – зупинилось все. Ще минулого четверга ми тренувалися, готувались до суботньої гри. Всі чудово розуміли, що, можливо, це буде наш останній матч в цьому сезоні. Вже до 15:00 12.03.2020 нас повідомили про карантин та призупинення чемпіонату. Все зупинилось, зали зачинені, тренувань немає. В понеділок офіційно чемпіонат завершився. Фінансування зупинилось.

Я не зміг вчасно вилетіти додому. Тренування мої проходять в домашніх умовах, вранці або ввечері, коли людей майже немає – пробіжка в парку. Як та чим буду повертатись додому, поки що, не ясно. Потяг чи літак – це величезний ризик підчепити вірус. Не хочу бути носієм цієї зарази та наражати на небезпеку своїх рідних та інших людей.

barkom-kazhany

Зараз люди масово різними шляхами повертаються в Україну, додому, до своїх рідних та близьких. Повертаються хворими, або є носіями коронавірусу. Багато хто з них не розуміє, яка це велика недуга та які наслідки можуть бути.

Я дуже хочу вірити, що в нас люди зрозуміють всю серйозність цього. Коронавірус – це не просто декілька хворих людей у всьому світі. Це вже сотні тисяч... Всі ми бачимо швидке зростання захворювань вже й в Україні, бачимо ситуацію в Італії та в інших країнах. Невже цього не достатньо, щоб сидіти дома і нікуди не ходити!?

СИДІТЬ ВДОМА! Міцного здоров'я всім!

vk lvi praha

ДОСЬЄ

Іван ПЛЯСЕЦЬКИЙ

Амплуа: зв’язуючий (правша)
Дата народження: 21 травня 1997 року
Місце народження: Жмеринка (Україна)
Зріст: 194 см

Кар’єра:
2019-2020: "Прага" (Чехія)
2018-2019: "Превідза" (Словаччина)
2015-2018: "Барком-Кажани" (Україна)

Досягнення: чемпіон Словаччини (2019), чемпіон України (2018), переможець Кубка України (2017 і 2018), переможець Суперкубка України (2018), срібний призер Кубка України (2016).

ivan pliasetskiy