Чемпіонат Італії офіційно завершено. Як і більшість волейбольних федерацій, італійська також вирішила не визначати чемпіона та призерів змагань у всіх лігах. Капітан збірної України та гравець італійської "Перуджі" Олег Плотницький розповів кореспонденту сайту volleyball.ua чому радіє завершенню чемпіонату та що, ймовірно, буде з Лігою чемпіонів.

– Як вважаєте, чому федерація Італії так довго приймала рішення?

– По-перше, сподівалися, що буде можливість дограти, хоча б плей-офф. Олімпійські ігри були перенесені, тому розглядалось питання про догравання чемпіонату в червні та липні. По-друге, фінансова сторона, у разі зупинення чемпіонату та Ліги чемпіонів, неабияк постраждає. Тому і тягнули до останнього.

– В ЗМІ говорять про те, що деякі клуби були за те, щоб продовжити чемпіонат влітку. Ви це теж підтвердили. Ваш клуб виступав за завершення чемпіонату? Чи готові були чекати закінчення карантину?

– Ми всі хотіли та були готові догравати чемпіонат, хоча б по скороченій схемі.

perugia

– На вашу думку, завершення чемпіонату без визначення призерів – це правильно?

– 100% так! Перші три команди мають лише одне очко різниці, до того ж були ще ігри в запасі у деяких клубів.

tablica superlega italy seria a1

– Які емоції зараз? Засмучені таким завершенням сезону?

– Чесно кажучи, я радий! Ми вже місяць сидимо без інформації – ніхто нічого не говорить, немає хоча б приблизних дат, коли ми продовжимо чемпіонат, чи продовжимо взагалі. Тому, морально було трохи важкувато. Але з іншої сторони, ми набрали непогані оберти. Непогано йшли у чемпіонаті та Лізі чемпіонів. Виходить, що вся робота просто зводиться нанівець!

– З чемпіонатом Італії, нарешті, все зрозуміло. Він завершений. Що ж з Лігою чемпіонів? ЄКВ призупинило все на невизначений термін.

– Поки що, в нас немає ніякої інформації щодо Ліги чемпіонів. Але, я думаю, що буде так само – турнір завершиться. Ви писали, що ЄКВ має виплатити призові клубам. Думаю, вони так і зроблять, і на цьому все закінчиться. Всі чемпіонати вже завершені – Польща, Італія, Росія. Збирати гравців через місяць? Думаю, так робити ніхто не буде!

oleh plotnitskiy

– Яка зараз ситуація з епідемією коронавірусу в Італії, в Перуджі? Є якісь поліпшення?

– Ситуація така ж – обмеження не послаблюють, але є спад кількості хворих.

– Ви й досі в Італії. Будете чекати там поки все завершиться? Або шукаєте варіант, щоб повернутися до України?

– Я буду шукати варіанти, щоб повернутися до України. Зайнявся цим питанням ще зі вчорашнього вечора. Намагаюся дізнатися, яка ситуація на кордоні зараз. Я знаю, що з понеділка кожен, хто прилітає, має обов'язково пройти двотижневу обсервацію, але я не дуже згоден з цим. Навіть, якби не було примусової обсервації – я все одно сидів би вдома два тижні. Я розумію всю ситуацію. Можливо, дозволять написати розписку, що я готовий два тижні не виходити з дому. Просто сидіти 14 днів за свої кошти, не зрозуміло де та з ким. А якщо ця людина виявиться хворою?! Я не готовий до такого.

perugia
Фото: cev.eu