Головний тренер ВСК "МХП-Вінниця" сподівається на поновлення чемпіонату України серед команд Вищої ліги.

– Як проходить Ваш карантин, чим займаєтесь?

– Карантин проходить мабуть як і у всіх, основну частину сидимо вдома. Приділяю увагу родині, так як у цьому сезоні дружина (блокуюча Катерина Фролова – прим.автора) підписала контракт з командою "Хімік" м. Южне, який є неодноразовим чемпіоном та володарем Кубку та Суперкубку України. Вони в цьому сезоні вперше в історії вітчизняного волейболу пройшли до групового етапу Ліги Чемпіонів. Дружина живе і тренується в Южному, разом з донькою, яка навчається там у школі. Тому карантин - це хороша можливість побути разом. Також проводимо з колегами КЗ "ВОСДЮСШ з волейболу" семінари по волейболу, плюс з гравцями ВСК "МХП-Вінниця" дистанційно тренуємося! Це гарний час позайматись з кожним індивідуально.

– Чи подобається Вам працювати дистанційно?

– Звичайно, ні! Тому що живе спілкування і тренування не замінити! А гравці молодіжної команди "МХП" юнаки 2000-2003 р.н., з яких не можна "злазити" працюючи над технікою, тактикою та дисципліною. Тому дуже приємно бачити, як росте їхній рівень майстерності! Я вже другий рік працюю з цією перспективною командою. Цікаво з нею працювати, так як зібрали дуже талановитих дітей (кандидати та члени юнацьких збірних команд України U-20 та U-17), за якими майбутнє не тільки вінницького волейболу, але і українського!

reshetilivka - vsk mhp vinnitsa
ВК "Решетилівка" - ВСК "МХП-Вінниця" \ фото: facebook.com/groups/vcreshetilivka/

– Сезон завершено, як оцінюєте виступ команди в цьому сезоні?

– Сезон завершено, але тільки у Суперлізі. Інші ліги поки на паузі. Якщо карантин незабаром закінчиться, дуже на це сподіваюся, то в травні-червні зможемо дограти цей сезон у Вищій лізі. Команда посідає на даний момент 4 місце за підсумками 6 турів. Маємо всі шанси не тільки закріпитися в четвірці, але і піднятися вище. Сезон дуже непередбачуваний, матчі були насиченими, як позитивними так і негативними моментами та емоціями. Але тішить те, що команда не падала духом і боролась до кінця! А рівень гри, як окремих гравців так і команди виріс.

– Ми бачимо, що хлопці тренуються дома, даєте їм певні завдання?

– Звичайно! Перед тим як хлопці роз'їхались по домівкам, кожному було розписано над чим потрібно попрацювати, плюс проводимо дистанційні заняття. Щоб коли приступили до тренувань, як мінімум, той рівень гри на який ми вийшли, повернути у найкоротші терміни.

– У вас спортивна родина чи робите зарядку вранці, займаєтесь фізичними вправами дома?

– Так! Вранці з дружиною та донькою бігали, займався на перекладині, брусах, робили присідання, прискорення, вправи з волейбольним м'ячем. Але після того, як ввели більш жорсткий карантин займаємося вдома, робимо вправи з гирею, віджимання, присідання, для пресу та спини, кардіо-вправи.

– Що зробите найпершим, коли закінчиться карантин?

– Коли закінчиться карантин... перше, що хочеться зробити, це зібратися з друзями та зіграти пару партій у волейбол, а потім пожарити шашлик та поспілкуватись. Дуже за цим засумував, адже волейбол, після родини, це не тільки робота, а й спосіб активного та приємного відпочинку.

Хочу побажати всім вболівальникам та друзям - мирного неба! Щоб дана пандемія, як в Україні, так і світі, найближчим часом закінчилась. Щоб ми, як найшвидше повернулися до звичного життя, цінуючи навколишній світ та один одного!

oleksandr frolov