Адміністративна рада Європейської конфедерації волейболу (ЄКВ) скасувала частину європейських кубків 2019/20, в тому числі суперфінал Ліги чемпіонів, який повинен був відбутися 16 травня в Берліні.

Таким чином, в цьому сезоні в Лізі чемпіонів, Кубку ЄКВ і Кубку Виклику не буде переможців. ЄКВ виплатить клубам 80% від запланованого на сезон призового фонду – 2,5 млн євро. Правління ЄКВ вже взяло на себе зобов’язання зберегти призовий фонд на сезон 2020/21.

Також скасовані Золота та Срібна євроліги.

"Здоров'я спортсменів, тренерів, вболівальників, чиновників, організаторів і всіх, хто пов'язаний з нашим видом спорту, залишається на сьогоднішній день нашим головним пріоритетом, тому він повинен переважати над усіма іншими інтересами, – сказав президент CEV Олександр Боричич Волейбол – це командний вид спорту, і ми знаємо, як важливо згуртуватися як одна команда та проявити солідарність. Цей принцип стає ще важливішим під час такої кризи. За допомогою цього історичного "плану Маршалла" ми гарантуємо, що коли ця перерва закінчиться, наша волейбольна родина відновить свою діяльність з ще більшим ентузіазмом та позитивною енергією. Немає вірусу чи негараздів, які можуть гасити вогонь пристрасті, який змушує наші серця битися за волейбол".