Схоже, змагання з волейболу у Франції наступного сезону можуть пройти за закритими дверима.

Аналізуючи ситуацію у Франції, спричинену COVID-19, включаючи ситуацію зі спортом, міністр молоді та спорту Роксана Марачіняню заявила в інтерв’ю Eurosport, що "спорт не буде пріоритетом" після ослаблення заходів карантину у країні. Вона додала, що "будь-які події, які можуть відновитись, відбудуться за закритими дверима або з дуже жорсткими обмеженнями".

Roxana Maracineanu
Міністр молоді та спорту Франції Роксана Марачіняню \ фото: ru.reuters.com

Реакції керівників волейбольних команд не забарилася. Ів Буже – президент чоловічої команди "Тур", підкреслив, що таке рішення уряду може знищити волейбольні клуби Франції.

"Для волейболу економічні наслідки будуть дуже вагомими, оскільки ми маємо прибуток не з телевізійних трансляцій, а з продажу квитків на матчі та партнерів, 60% з яких це приватний бізнес. Але як ми зможемо підписати контракти зі спонсорами, якщо у нас не буде глядачів? Ми несемо витрати: гравці, персонал, оренда залу, але без фінансових прибутків. Усі президенти елітного дивізіону сказали один одному: не буде відновлення без глядачів", – заявив керівник французького "Туру" в інтерв’ю виданню L'Équipe.

Відзначимо, що декілька днів тому волейболістка збірної України Карина Денисова підписала контракт з французькою командою "Кемпер Воллей 29".