Польські ЗМІ повідомляють, що львівський клуб "Барком-Кажани" і німецька команда "Берлін" звернулися до керівництва Плюсліги з запитом про участь в місцевому чемпіонаті в сезоні 2020\21.

Заявки будуть розглянуті радою чемпіонату.

Відзначимо, що в історії польської Плюсліги зарубіжна команда ніколи не брала участі в змаганнях. Хоча, запити з-за кордону надходили і раніше, в основному це були чеські та словацькі клуби.

– Можу підтвердити, що клуби з Берліна і Львова прислали свої заявки. Для нас це велика честь, – підтвердив в інтерв'ю сайту Przeglad Sportowy Каміль Складовськи, директор департаменту зв'язку польської волейбольної ліги. Відповідаючи на питання про можливість допуску нових клубів до турніру, він додає: – Через спалах коронавірусу важко уявити розширення ліги і включення команд з-за меж Польщі. Але ніколи не говори ніколи.

– Я за те, щоб "Барком" грав в Плюслізі. Давайте дамо їм шанс, – каже в інтерв'ю сайту Przeglad Sportowy Ян Сух, екс-тренер, львівської команди сезону 2015/16, – Навіть в той час, коли я був тренером "Баркома", люди говорили про ідею приєднання команди до чемпіонату Польщі. В Україні ця команда не має собі рівних, тому вони хотіли б спробувати свої сили в нашій країні. У них дійсно сильна команда, прекрасний зал, який може вмістити понад 2000 глядачів і дуже добре організований клуб. Вони перемагали "Ресовію". Давайте повернемо Львів до Польщі хоча б в волейболом.

yan sukh
Ян Сух та "Барком-Кажани" сезон 2015-2016 \ фото: www.loko.in.ua/