Бразильський ліберо Сержіо Дутра дос Сантос, більше відомий під іменами Сержіо і Сержіньо оголосив про завершення кар'єри.

У минулому сезоні 44-річний волейболіст грав в бразильській суперлізі за клуб "Рібейран-Прету". Він провів свій останній матч 7 березня, після чого турнір був перерваний через пандемію коронавіруса.

Зараз Сержіо оголосив про закінчення кар'єри. Сержіо – єдиний в світі волейболіст, який грав в чотирьох поспіль олімпійських фіналах. У Пекіні-2008 та Лондоні-2012 він брав "срібло", а в Афінах-2004 і в Ріо 2016 – "золото".

Після домашньої Олімпіади ліберо завершив виступ за національну команду, з якою виграв сім розіграшів Світової ліги, два чемпіонати світу і завоював два Кубки світу.

Більшу частину клубної кар'єри Сержіо провів на батьківщині, а в Європі грав за "Пьяченцу" (2004-2008). З італійською командою він завоював Кубок топ-команд, а в фіналі Ліги чемпіонів-2008 поступився казанському "Динамо-ТТГ".

"Друзі мої, прийшов час подякувати всім, хто перетинався зі мною в волейболі. Навіть в моїх найкрасивіших мріях я не уявляв собі таку кар'єру. Я покидаю майданчик з посмішкою, тому що прийшов в нього посміхаючись. Я щасливий, що вніс свій вклад в бразильський спорт. І цей спадок залишиться навічно. Не сумуй! Хочеш зробити мене щасливим? Грай в волейбол. Люблю тебе!" – написав Сержіо в своєму інстаграмі.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Serginho Escadinha (@serginhoescadinha)