Міжнародна федерація волейболу (ФІВБ) оголосила про створення фонду для надання короткострокової підтримки волейболістам, які у фінансовому плані постраждали через пандемію коронавіруса.

Ініціатива, що надійшла від президента організації Арі Граси і комісії спортсменів була схвалена виконкомом ФІВБ. У повідомленні говориться, що підтримку отримають волейболісти, які зазнають фінансових труднощів через перенесення і скасування змагань під егідою ФІВБ.

"Фонд підтримки призначений для тих, хто в даний час не може собі дозволити предмети першої необхідності, включаючи придбання продуктів харчування і оплату житла. Зважаючи на нинішню ситуацію, сума виділених коштів буде визначатися шляхом ретельного аналізу кожного окремого випадку",  йдеться в повідомленні.

Для справедливого розподілу грошей, процес подачі заявок буде прозорим і буде розглядатися спеціальною робочою групою. Заявки приймаються до 23 червня. Щоб претендувати на матеріальну допомогу, спортсмени повинні відповідати встановленим вимогам, зокрема не мати в минулому порушень антидопінгових правил і зіграти в певній кількості турнірів в сезоні 2018/19.

"Ми розуміємо, що перенесення та скасування турнірів ФІВБ вплине на повсякденне життя деяких спортсменів. На нас лежить відповідальність за те, щоб продовжувати надавати їм всіляку підтримку, тому був створений фонд допомоги",  сказав президент ФІВБ Арі Граса.

"Комісія спортсменів ФІВБ служить важливою сполучною ланкою між гравцями і ФІВБ. Цей зв'язок неймовірно важливий, особливо в ці важкі часи, коли спортсмени, як і багато інших, залишилися без роботи. Я неймовірно щасливий, що ми маємо таке відкрите і чесне спілкування з ФІВБ",  сказав голова комісії спортсменів ФІВБ Жиба.

Відзначимо, що через пандемію коронавіруса Міжнародна федерація волейболу скасувала Лігу націй-2020, етапи Світового туру з пляжного волейболу, а також перенесла чемпіонат світу з пляжного волейболу в Римі з червня 2021 року на червень 2022 року.