Український центральний блокуючий Дмитро Терьоменко підписав контракт з польською командою "Ольштин".

Як повідомляє, прес-служба польського клубу, контракт з Терьоменко розрахований на один сезон. Волейболіст виступатиме під номером 12.

В минулому сезоні клуб, повна назва якого "Indykpol AZS Olsztyn", посів 8 сходинку, але чемпіонат був завершений достроково через пандемію коронавіруса. Федерація волейболу Польщі вирішила не визначати переможця та призерів турніру.

Для українця сезон в Польщі стане другим у спортивній кар’єрі. В сезоні 2017-2018 Дмитро виступав в команді "Чарні Радом".

– Я радий повернутися до Польщі, – розповідає в інтерв’ю прес-службі "Ольштина" Дмитро Терьоменко. – Я дуже хотів повернутися до Польщі, тому що мені тут подобається, а ПлюсЛіга – найкраща ліга світу. Коли я отримав пропозицію від Ольштина, я не думав занадто довго. Я прийняв рішення досить швидко, тому що знав, що це хороший варіант для мене. Я сподіваюся, що майбутній сезон буде успішним для всіх нас. Ми зробимо все можливе, і ми хочемо боротися за високі місця.

Останні декілька років Терьоменко грає у закордонних клубах – в російському "Бєлогор’є" (2016\17) та французькому "Турі" (2018-2020).

Український волейболіст неодноразово ставав чемпіоном України та володарем національного Кубка у складі харківського "Локомотива". З білгородським клубом Дмитро став бронзовим призером Кубка Росії. А з французьким "Туром" блокуючий завоював Кубок Франції та золоті нагороди чемпіонату. В сезоні 2019\20 "Туру" не вдалося повторити попереднє досягнення, адже через пандемію коронавірусу місцева федерація завершила сезон достроково та без визначення чемпіона і призерів. До припинення чемпіонату "Тур" очолював турнірну таблицю.

dmytro teryomenko