«Епіцентр-Подоляни» знаходиться за крок до здобуття чемпіонського титулу.

Після тривалої паузи через карантин волейбол, нарешті, повертається на змагальні майданчики! 12-14 червня у містечку Городок Хмельницької області відбудеться вирішальний тур за участю квартету найсильніших колективів чемпіонату. Саме він має визначити переможця та призерів турніру…

Після 1-го туру, який відбувся у Краматорську ще 6-8 березня, турнірна ситуація набула такого вигляду: «Епіцентр-Подоляни» має три перемоги і 9 очок, ВК «Нікополь» - дві перемоги і 5 очок, ВК «Покуття» - одну перемогу і 3 очки та ДЮСШ-ДДМА йде без перемог із 1 очком. Таким чином, як бачимо, для здобуття чемпіонського титулу представникам Хмельниччини у рідних стінах достатньо не поступитися волейболістам Нікополя. А оскільки серед підопічних Вадима Кульпи та Віктора Цвяка є чимало виконавців із солідним досвідом виступів у Суперлізі, то це завдання не виглядає для них надскладним. Тим більше, у Краматорську вони здолали найближчих переслідувачів досить переконливо – 3:0 (25:19, 25:18, 25:20), змусивши тих забагато помилятися на прийомах. Та й в інших матчах перевага городян вийшла очевидною: ДЮСШ-ДДМА вони здолали – 3:1 (25:27, 25:20, 25:20, 25:14), а ВК «Покуття» - 3:0 (25:21, 25:17, 25:21).

Утім, за словами граючого тренера ВК «Нікополь» Андрія Муравчикова, вони вирушають до Городка аж ніяк не на прогулянку. Він та його підопічні роблять ставку на свій достатній досвід і націлені чіплятися за свій, так би мовити, «золотий шанс» до останнього. Та й характеру цим спортсменам не позичати.

Безсумнівно, мріють опинитися на п’єдесталі пошани і спортсмени ВК «Покуття» та ДЮСШ-ДДМА. Причому, бронзова його сходинка для них не є максимумом бажань. На турі у Краматорську обидва колективи боролися на совість, і якщо в чомусь і поступалися опонентам, то хіба в дрібничках.

Щоправда, тривала перерва із неможливістю проводити повноцінні тренування, безсумнівно, не могла не позначитися на нинішній боєздатності усіх учасників «Фіналу чотирьох», тож чого від них очікувати зараз – можна лише здогадуватися. Отримавши на підготовку до вирішального туру лише трохи більше двох тижнів, спортсмени опинилися в екстремальних умовах, враховуючи які, безпосередньо у поєдинках величезну роль можуть відіграти якраз оті самі дрібнички.

Таким чином, на арені СК «Епіцентр» очікуються ще ті баталії! Тому шкода, що всі матчі відбудуться за відсутності глядачів. Утім, ризикувати здоров’ям шанувальників волейболу, коли коронавірус ще продовжує робити свою погану справу в нашій країні, Директорат ГО ФВУ просто не має права…

Календар матчів 2-го фінального туру можна подивитися за наступним посиланням.