Збірна Польщі 26 і 27 червня в Лодзі повинна була провести два товариських матча з Естонією, однак за день до запланованої дати приїзду гості повідомили, що скасовують візит.

Естонці відмовилися бо, кількість хворих на коронавірус в Польщі почала зростати. В останні дні фіксується близько 500 нових випадків захворювання, тоді як два тижні тому було менше 300.

Станом на 29 липня 2020 року у Польщі виявлено 44,5 тисячі хворих на COVID-19, 1600 з яких померли.

"Команда прийшла до висновку, що поїздка до Польщі надто небезпечна для здоров'я. Нам би хотілося зустрітися з чемпіоном світу, але найбільше нам потрібно дбати про своє здоров'я", - цитує Przeglad Sportowy головного тренера збірної Естонії Седріка Енара.

Через запланованих трансляцій, поляки не стали скасовувати матчі. Головний тренер поляків Вітал Хейнен розділив волейболістів на дві команди, які зіграли між собою.

У підсумку команда Міхала Кубяка з рахунком 2:1 перемогла команду Фабіана Джизгі. Участь в матчі взяли всі гравці, за винятком Вільфредо Леона і Олександра Сливки.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Polska Siatkówka (@polskasiatkowka_official)

Наступного дня капітанами команд став Леон та блокуючий Кароль Клос. Саме команда останнього і перемогла у протистоянні з рахунком 2:1.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Polska Siatkówka (@polskasiatkowka_official)

Нагадаємо, що 22 і 23 липня Польща в Зеленій Гурі при порожніх трибунах провела товариські матчі з Німеччиною і в обох одержала перемогу (3:2, 3:1). Глядачі на ігри допущені не були, але на трибунах були їх аватари – картонні фігури довжиною 140 см. Бажаючі могли їх придбати за 59 злотих (432 гривні).