«Рейтинг Букмекерів» представляє читачам volleyball.ua трійку найкращих, на думку редакції, молодих волейболісток світу у 2020-му році.

1. Паола Егону

Вік: 21 рік

Національність: Італія

Позиція: діагональна

Клуб: «Імоко Воллей» (Італія)

paola egonu

Паола Егону — одна з найкращих волейболісток світу. Народилася майбутня зірка у невеличкому містечку Чіттаделла, що неподалік Венеції, у родині вихідців з Нігерії. У світ великого волейболу увірвалася досить стрімко: вже у сімнадцять років спортсменка виступала у складі збірної Італії на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро.

Тоді 17-річна Паола стала однією з найкращих волейболісток турніру попри провал команди. Вона набрала 90 очок, ставши найкращим бомбардиром збірної Італії. У 2016-році Егону стала чемпіонатів Італії за кількістю набраних очок. За підсумками поєдинку проти «Бізонте» в її активі було 46 очок, з яких 42 в атаці.

Одразу після Олімпійських ігор діагональна стала гравцем команди «Ігор Горгондзола». Разом з цим колективом Егону досягла неабияких висот: спершу команда перемогла у Суперкубку та Кубку Італії, а згодом, у 2019-му році, тріумфувала у Лізі чемпіонів. Того ж року італійка вирішила змінити клубну прописку. Паола опинилися у команді «Імоко Воллей», з якою одразу ж почала збирати трофеї. Колектив з Конельяно виграв Суперкубок країни та чемпіонат світу серед жіночих команд.

Завдяки цій перемозі «Імоко Воллей» вдалося перервати 25-річну трофейну засуху італійських команд на світових форумах. А головним ковалем успіху «Імоко Воллей» стала саме Паола Егону, яку визнали MVP турніру. У свій 21 рік спортсменка спромоглася здобути фактично усі престижні титули у світі волейболу.

2. Тіяна Бошкович

Вік: 23 роки

Національність: Сербія

Позиція: діагональна нападниця

Клуб: «Еджзаджибаши» (Туреччина)

tiajana boskovich

Майбутня дворазова чемпіонка Європи народилася у Боснії та Герцеговині. Перші кроки у волейболі почала робити у 10-річному віці, коли вступила до академії команди «Херцеговац». У 13-річному віці почала грати на дорослому рівні у тамтешньомучемпіонаті, а за рік засяяла у першості Сербії в складі колективу «Партизан-Візура» з Белграда. Згодом прийняла сербське громадянство.

У складі молодіжної збірної тріумфувала на чемпіонаті Європи, де була визнана найкращим гравцем турніру. Світова волейбольна громадськість почала говорити про Бошкович у 2014-му році, коли діагональна нападниця у 17 років дебютувала на чемпіонаті світу у складі дорослої збірної Сербії. За рік стала гравцем команди «Еджзаджибаши», що представляє Стамбул. Разом з Тіяною збірна Сербії почала штампувати перемоги. У 2016-му році на Олімпіаді сербки зупинилися за крок до золотих нагород, поступившись китаянкам.

У наступні два роки жіноча збірна Сербії тріумфувала на Світовому гран-прі та Кубку Світу. А Бошкович стала справжнім лідером національної команди та отримала звання найкращого гравця світової першості. У її доробку 8 індивідуальних нагород, а лік титулів, які здобула сербка, йде на десятки.

3. Ізабель Хок

Вік: 21 рік

Національність: Швеція

Позиція: діагональна нападниця

Клуб: «Вакіфбанк» (Туреччина)

isabelle haak

Останньою представницею нашого топу стала волейболістка зі Швеції — Ізабель Хок. В травні 2014-го року, у віці 14 років, діагональна нападниця дебютувала у своєї складі національної команди. Завдяки ранньому дебюту Хок стала наймолодшою гравчинею в історії збірної Швеції.

За два роки після цього Ізабель, яка ще навіть не встигла досягти повноліття, стала найкращою волейболісткою тамтешнього чемпіонату, а також виграла чемпіонат Швеції у складі команди «Енгельхольм». Яскраві перформанси Хок не залишили байдужими клуби з Європи: у сезоні 2016/2017 її підписує французький колектив «Безьє», у складі якої вона стала не лише найкращою бомбардиркою, а й допомогла здобути срібло Кубка Франції. Наступного сезону Хок вже бомбила чемпіонат Італії разом з командою «Савіно дель Бене».

Завдяки своїй феноменальні результативності 21-річна спортсменка і там стала найкращим гравцем ліги за підсумками сезону. Загалом з початку кар’єри Хок здобула не тільки палку любов вболівальників, а й 21 індивідуальну нагороду.