«Рейтинг Букмекерів» представляє читачам порталу volleyball.ua найкращі фільми про волейбол, що з’явилися у попередні 10 років.

1. «Сезон чудес»
Рік: 2018
Країна: США
Рейтинг IMDb: 6,5/10
Режисер: Шон МакНамара
Час: 90 хвилин

Два роки тому у світ побачила екранізація книги Live Like Line/ Love Like Ellyn, написана за мотивами реальної історії. В основі сюжетної лінії стрічки жіноча волейбольна команда «Iowa City West High School». Капітаном та лідером колективу є дівчина, на ім’я Керолайн. Після однієї з вечірок трапляється трагедія: вона потрапляє у смертельну ДТП дорогою до хворої матері. У команді усі пригнічені та шоковані раптовою смертю одноклубниці, проте змагання ніхто скасовувати не збирається. Тренер Кеті Бреснахан бере ситуацію під власний контроль, призначаючи одну з найкращих подруг загиблої Келлі Фліхлер – капітаном команди, яка покликана стати новим вожаком. Команда важко тренується, аби виграти чемпіонат штату в пам’ять про Керолайн. «Сезон чудес» – історія про віру, відданість та працьовитість.

2. «Майлз»
Рік: 2016
Країна: США
Рейтинг IMDb: 5,7/10
Режисер: Нейтай Едлофф
Час: 90 хвилин

Події розгортаються у 1999-му році. Старшокласник Волтон Майлз, який проживає у невеличкому містечку в центральній Америці, марить бажанням переїхати у США, а саме – у Чикаго. Юнак повен амбіцій, сил та енергії, проте розуміє, що реалізувати свій потенціал він здатен виключно у великому місті, позаяк штат, в якому живе хлопчина, має не найвищий рівень життя. Окрім цього, у нього відносно бідна родина, тому, проаналізувавши становище, Майлз приходить до висновку, що найкращим варіантом для нього стане отримання стипендії. Він дізнається, що претендувати на безкоштовне навчання реально, вступивши до волейбольної команди, проте є одне але: у його учбовому закладі є тільки жіноча волейбольна команда. Однак, хіба цей факт здатен зупинити на шляху до великої мрії

3. «Оптимісти»
Рік: 2013
Країна: Норвегія
Рейтинг IMDb: 7,8/10
Режисер: Гунхільд Вестаген Магнор
Час: 90 хвилин

«Оптимісти» – документальний фільм у форматі кіно, що розповідає про незвичну волейбольну команду з норвезького містечка Хамар. Головна особливість колективу – її гравці. Жінки віком від 66 до 98 років кожного понеділка протягом 30 років завзято тренуються, але ще жодного разу не мали справжнього волейбольного поєдинку. Де знайти команду, яка б була готова протистояти колективу загартованих життям бабусь? У головному матчі свого життя вони зустрічаються проти чоловічої команди ветеранів зі Швеції. Час X настав. Стрічка розповідає про 98-річного капітана команди Горо та інших членів колективу, яким не позичати завзяття, працьовитості та цілеспрямованості, позаяк для них вік – це лише цифри у паспорті.