Президент Європейської конфедерації волейболу Александар Борічич минулого тижня прибув до України на урочисту церемонію, присвячену святкуванню 95-річчя українського волейболу, а також відвідав матч жіночого Суперкубка, який 24 жовтня відбувся у в місті Городок.

Під час свого перебування та багатьох розмов, проведених з місцевими чиновниками, пан Борічич висловив велику вдячність Михайлу Мельнику та ФВУ за прогрес, досягнутий українською волейбольною родиною за останні кілька років.

Незабаром після церемонії президент ЄКВ став свідком драматичного протистояння "Хіміка" та СК "Прометей". Останній, до речі, на тайбрейку переміг суперника та завоював свій перший трофей.

Нещодавно переобраний президент ЄКВ також нагородив найціннішого гравця Суперкубка. MVP була визнана центральна блокуюча Діана Мелюшкина.

melushkyna and boricic

Наприкінці свого візиту пан Борічич наголосив, що вважає роботу ФВУ прикладом, на який слід подивитися іншим членам європейської волейбольної сім'ї, бажаючи при цьому українському волейболу великих успіхів у всій подальшій діяльності та починаннях. Більше того, президент ЄКВ висловив сподівання, що найближчим часом у східноєвропейській країні відбудуться великі міжнародні змагання з волейболу.

Президент ФВУ Михайло Мельник не вагаючись відгукнувся на таке запрошення, розкривши національним ЗМІ амбітні плани щодо проведення фінальних етапів європейської Золотої ліги у 2021 році, а також чоловічого Євроволлей у 2023 році.

"Ми розуміємо, що нам доведеться протистояти серйозній конкуренції з боку інших європейських країн, але ми готові до цього. Більше того, президент ЄКВ чітко дав зрозуміти, що Європейська конфедерація волейболу зацікавлена у проведенні таких великих змагань у "новій" країни, щоб розвивати гру та підтримувати її розвиток", – цитує Мельника офіційний сайт ЄКВ.

Чекаючи повернення якоїсь стабільності та сподіваючись якнайшвидше подолати пандемію коронавірусу, президент ФВУ оприлюднив подальші позитивні новини щодо волейболу в країні.

"Під час участі у Генеральній Асамблеї ЄКВ у Відні ми досягли згоди з президентом Федерації волейболу Сербії Зораном Гаїчем щодо організації спільних зборів та 3-4 товариських матчів перед початком Євроволей у наступному році. Більше того, ми дізналися більше про програму ЄКВ з розвитку волейболу серед дітей та учнів школи. Ми попросимо підтримки фахівця в цій галузі, який допоможе нам в організації та проведенні молодіжних та шкільних змагань. Ми прагнемо підняти волейбол в Україні на набагато вищий рівень, тому міжнародний досвід, безумовно, буде корисним", – розповідає Михайло Мельник в інтерв’ю сайту cev.eu.

melnyk and boricic
Фото: cev.eu i facebook.com