Директорат Федерації волейболу України повідомив про зміни у Регламенті чемпіонату України сезону 2020-2021.

Директорат ГО ФВУ повідомляє, що у зв’язку із встановленням карантину та значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території України, було прийнято рішення Виконкому ГО ФВУ за Постановою No3/1 від 09 листопада 2020 року «Про внесення змін у Регламент змагань з волейболу в Україні сезону 2020-2021 років у зв’язку із поширенням хвороби COVID-19»…

Насамперед, були внесені зміни у РОЗДІЛ ІV Регламенту змагань з волейболу в Україні сезону 2020-2021 років – «БЕЗПЕКА ТА ПІДГОТОВКА МІСЦЯ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ». Зокрема, окремі його пункти віднині набули чинності у наступній редакції:

4.2. Змагання проводяться тільки на спортивних спорудах, прийнятих до експлуатації державними комісіями, і за наявності актів технічного обстеження придатності спортивної споруди для проведення заходу.

4.3. Ввести особливі умови безпеки при проведенні матчів в умовах карантину:

4.3.1. Для належного підтвердження захворювання гравця (гравців), тренерів та інших членів команди на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, команді необхідно надати до Директорату ГО ФВУ не пізніше, аніж за чотири дні до початку туру (матчів), засвідчену копію відповідного аналізу, проведеного у державному медичному закладі (виключно позитивний результат).

4.3.2. Черговий матч чемпіонату, Кубка, Суперкубка України серед команд Супер, вищої, першої та другої ліг, а також з волейболу пляжного та волейболу на снігу, може переноситися у випадку, коли на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, захворіло 5 (п’ять) та більше гравців і керівний склад команди (виключно позитивний результат).

4.3.3. Матчі чемпіонату України серед чоловічих та жіночих команд Суперліги проводити лише в період - середа, четвер, п’ятниця, починаючи з 18 листопада 2020 року. Ця умова діятиме до завершення карантинних обмежень.

4.3.4. Матчі Кубка України проводити лише в період - середа, четвер, п’ятниця, починаючи з 18 листопада 2020 року. Ця умова діятиме до завершення карантинних обмежень.

4.3.5. Матчі чемпіонату України серед чоловічих та жіночих команд вищої, першої та другої ліг проводити лише в період - середа, четвер, п’ятниця, субота, неділя, в залежності від поділу на карантине зонування починаючи з 18 листопада 2020 року. Ця умова діятиме до завершення карантинних обмежень.

Також Директорат ГО ФВУ змінив календар проведення окремих матчів чемпіонату та Кубку України. Зокрема, ігри 3-го туру чемпіонату серед чоловічих команд Суперліги відбудуться в м. Городок (Хмельницька область) 24-25 листопада 2020 року, а матчі 8-го туру відбудуться у м. Городок 14-15 січня 2021 року.

Матч 4-го туру чемпіонату серед жіночих команд Суперліги «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» – «Волинь-Університет-ОДЮСШ» відбудеться в м. Рівне 26 листопада замість раніше запланованого терміну – 28 листопада.

Матч 5-го туру чемпіонату серед жіночих команд Суперліги ВК «Полісся-ШВСМ-ЖДУ» – «Галичанка-ЗУНУ» відбудеться в м. Житомир 18 листопада замість раніше запланованого терміну – 22 листопада.

Ще Директорат ГО ФВУ змінив терміни проведення матчів 2-го етапу Кубка України серед жіночих команд у групі Ґ, де змагатимуться «Галичанка-ЗУНУ», «Волинь-Університет-ОДЮСШ», збірна Харківської області КЗ «ХПКСП» ХОР та СК «Прометей-2-ДДТУ». Ці поєдинки відбудуться 23-25 грудня у Тернополі.

Також наголошуємо, що наразі всі зміни в календарі діятимуть до 27 грудня 2020 року. Про подальші ж можливі зміни у термінах проведення матчів команди будуть повідомлені додатково. Взагалі, детальна інформація на буде оперативно оновлюватися у відповідному розділі на офіційному сайті ГО ФВУ.

Прохання до всіх учасників чемпіонату України з розумінням та повагою віднестися до будь-яких змін. У цей не простий час Директорат ГО ФВУ робить все можливе, щоб зберегти та продовжити проведення матчів чемпіонату та Кубка України. Бережіть своє здоров’я, здоров’я ваших рідних і близьких, здоров’я гравців та всіх учасників змагань!