Казахстанська нападниця Олеся Сафронова дискваліфікована на декілька матчів за висловлювання на адресу національної федерації.

12 листопада нападниця Олеся Сафронова під час матчу "Жетису" – "Алтай" не стрималася і прямо в телекамеру прямого ефіру сказала: "У Казахстані все продається. У Федерації".

Цей епізод не залишився непоміченим як уболівальниками, так і чиновниками. У наступній в грі з "Іртиш-Казхромом" Сафронова не з’явилася на майданчику, а ввечері того ж дня з'ясувалося, що волейболістка дискваліфікована до кінця туру.

"Звинувачувати, не знаючи в чому, федерацію, арбітрів, просто так і в камеру – сказати це в прямому ефірі. Я думаю, це просто неприпустимо. Зараз вона не має права розминатися, виходити на майданчики, переодягатися, бути з командою. До кінця туру вона грати тут не буде",  повідомив генеральний секретар Федерації волейболу Казахстану Ермек Сирлибаєв.

Казахстанські ЗМІ також повідомляють, що суддівська колегія розгляне даний інцидент на найближчому засіданні Виконкому.

Сама Сафронова вже встигла принести вибачення за сказану напередодні фразу:

– Звичайно, перепрошую за те, що сказала зопалу, – цитує Сафронову sports.kz. – Дуже напружений був матч, і за камерами багато чого не було видно – того, як суперниці постійно нас провокували. На жаль, судді цього не бачать ... І говорила я там не про Казахстан – про Федерацію. Казахстан я дуже люблю, поважаю, віддала йому всю молодість – лягала кістьми за збірну Казахстану на майданчику. І до сих пір б'юся за честь казахстанського прапора.

Але схоже, що Федерація волейболу Казахстану не збирається закривати очі на подібні висловлювання.

– Нехай вона доведе, що у федерації щось купується. У неї є докази? Це взагалі судову справу. У неї є факти, що у федерації все купується і все продається? У нас найчесніші судді – ми такий вид спорту", – сказав генеральний секретар федерації Ермек Сирлибаєв в інтерв'ю сайту dailynews.kz.

alesya safronova

В інтерв’ю сайту prosports.kz Сафронова зазначила, що слова були сказані на емоціях, а ЗМІ донесли її фразу неправильно.

– Олеся, що ви мали на увазі сказавши, що в Казахстані все продається?

– Був дуже напружений матч. Я сказала ці слова на емоціях. У мене раніше ніколи не було проблем з Федерацією. Я сподіваюся, що вони зрозуміють, що не можна виключати такого цінного гравця. У ЗМІ перекрутили мої слова: замість "казахстанської Федерації" написали "Казахстан". Знову-таки команда суперників хотіла розкрутити цю тему і спровокувати шум в інтернеті.

– Які ваші подальші дії?

– Я планую продовжувати грати. Я принесла по всіх каналах свої вибачення.

– Як відреагували в команді на все, що відбувається?

– Команда знаходиться в невеликому шоці, але вони підтримують мене. Мене підтримали всі спортсмени.

– В цілому, які проблеми є в Федерації і у спортсменів?

– У мене ніколи не було ні дискваліфікації, ні проблем з Федерацією. Відповідати за інших спортсменів я не можу.