Стрічка розповідає про перемоги жіночої національної збірної Китаю з волейболу протягом сорока років.

Відомо, що кінострічки з Піднебесної були двічі (в 1990 та в 2002) номіновані на премію "Оскар", проте жодного разу не отримали головну нагороду. У 2021 році в міжнародній категорії повнометражних картин буде представлена спортивна драма Пітера Чана під назвою "Стрибок".

Фільм розповідає про перемоги жіночої національної збірної Китаю з волейболу протягом більш як сорока років. Актриса Гун Лі ("Мемуари гейші", "Прекрасна мама", "Мулан") постане в образі легендарної спортсменки, що стала тренером. Лан Пін отримала золоту медаль на літніх Олімпійських іграх 1984 року в Лос-Анджелесі. У 2016 році вже в якості тренера вона привела китайську жіночу збірну з волейболу до перемоги в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Повідомляється, що десять (в тому числі, Чжу Тінг) з дванадцяти володарів золотих медалей Олімпіади-2016 зіграли у фільмі "Стрибок" самих себе. У ролі Ченя Чжунхе, тренера китайської збірної з 2001 по 2009 рік, виступив актор Хуан Бо.

Прем'єра фільму відбулася 25 вересня. Він зібрав в китайському прокаті 127 млн доларів (п'ятий показник у 2020 році), ще 25 млн доларів – в світовому.

На спеціалізованому сайті IMDb рейтинг фільму 6,8 (з 10).

Картина була удостоєна призу за кращий повнометражний фільм на національному кінофестивалі Китаю під назвою "Золотий півень".

Пітер Чан, режисер стрічки "Стрибок", є лауреатом багатьох престижних нагород, а його робота 2005 року за назвою "Можливо, любов" була представлена в якості претендента на отримання "Оскара" від Гонконгу, але не увійшла в шорт-лист.

Нагадаємо, номінанти на 93-ю премію "Оскар" будуть оголошені 13 березня 2021 року. Церемонія нагородження переможців відбудеться в Голлівуді 25 квітня 2021 року.

ДИВИТИСЯ ФІЛЬМ "СТРИБОК" ОНЛАЙН