Президент СК «Епіцентр-Подоляни» дав оцінку виступам команди в Кубку Виклику та озвучив її амбітні плани на майбутнє.

Як відомо, нинішнього сезону «Епіцентр-Подоляни» дебютували на міжнародній арені участю у Кубку Виклику, де на стадії чвертьфіналу зазнали поразки від чеського ВК «Леви» - 0:3. Але президент клубу з Городка Олександр Герега не став, що називається, посипати голову попелом, а сприйняв цей результат із прагматичним розумінням. Разом із тим, він подякував гравцям за самовіддачу та проголосив курс «подолян» на штурм найвищих континентальних вершин…

– Я однозначно не вважаю, що у недавньому чвертьфіналі Кубка Виклику сталася трагедія, - підкреслив Олександр Володимирович. – У рік свого дебюту на міжнародній арені одразу ж зазіхати на максимальні досягнення для нашої команди було би досить зухвало. Тож на даному етапі результат вважаю цілком задовільним.

Відверто кажучи, нам пощастило, що на стадії 1/16 фіналу, через позитивні тести кількох гравців наших суперників, «Епіцентр-Подолянам» не довелося зустрічатися з грізним сербським «Партизаном». Та команда вкомплектована достатньо потужно, тож чи вдалося б нам здолати її – питання риторичне. Натомість в 1/8 фіналу, зустрівшись з більш скромним естонським клубом «Сааремаа», наші волейболісти боролися за свій шанс до останнього, виявили завидну волю до перемоги, і таки досягли її на тай-брейку.

Чи по силах було здолати у чвертьфіналі і ВК «Леви»? Можливо. Але давайте дивитися правді в очі – це була б вже, певною мірою, сенсація. Тим більше, за відсутності одного з наших лідерів – травмованого основного зв’язуючого Владислава Діденка. Адже чеська команда виявилася добре вкомплектованим і зіграним колективом, із майстровитими легіонерами і, головне, солідним єврокубковим досвідом, якого очевидно бракувало нашій команді. Так що все гаразд – повторюю, трагедії не сталося.

Разом із тим, мені було дуже приємно усвідомлювати, що нам вдалося створити у моєму рідному Городку справжнє волейбольне свято і, тим більше, чути схвальні відгуки від міжнародних гостей за рівень його організації. Отже, вміємо, якщо захочемо. Однак я чудово розумію, що можна й краще. Більше того – необхідно робити краще! Бо, зізнаюся, особисто я не хочу бачити свою команду лише рівня Кубка Виклику. Ні, цього замало. Ліга чемпіонів – ось наша мета! Президент ФВУ Михайло Мельник сказав мені, що Україна має право заявити одну команду до найавторитетнішого єврокубкового турніру – значить, нам шлях саме туди. Зрозуміло, що він має пройти через обов’язкове здобуття золотих медалей чемпіонів країни і, відповідно, належне кадрове підсилення. Бо щоби гідно представляти нашу країну на рівні всієї континентальної еліти – без цього не обійтися. Тож уже починаємо працювати на цьому напрямку, вибачте, в усіх напрямках.

Взагалі, останнім часом волейбольна Україна показала, що спроможна бути на передових позиціях у Європі на рівні національної збірної. Відповідно, чому не може перебувати на них і на клубному рівні? Переконаний, що може! Тож «Епіцентр-Подоляни» якраз і народжені для того, щоби довести цю спроможність і самим собі, і всьому волейбольному континенту. Я вірю в цю команду!

epicentr-podolyany