Українська волейболістка Дар’я Буткевич поповнила склад швейцарської команди "Валь-де-Траверс".

В сезоні 2020-2021 "Валь-де-Траверс" (повна назва "Groupe E Val-de-Travers") посіла десяте місце турнірної таблиці.

"Я хочу відкрити для себе інший підхід до волейболу і відчути нові емоції. Швейцарія – дуже красива країна з цікавим чемпіонатом, і для мене це прекрасна можливість. Коли я отримала пропозицію від "Groupe E Val-de-Travers", я швидко зрозуміла, що це найкращий вибір!" – цитує Буткевич офіційний інстаграм акаунт швейцарського клубу.

Головний тренер "Валь-де-Траверс" бразилець Луїс Соуза: "Дар’я – гравець високого технічного рівня, потужний і швидкий. Досвідчена і звикла грати проти високого блоку, вона, безсумнівно, буде цінним активом для команди."

Минулий сезон українка провела у російській команді "Сєвєрянка", якій на початку весни допомогла вп’яте завоювати золоті нагороди чемпіонату Росії. Діагональна Буткевич увійшла у топ-5 найрезультативніших гравців "Сєвєрянки", набравши 194 очки (155 – в атаці, 12 – на подачі, 27 – на блоці).

Нападниця народилася в Петропавловську-Камчатському (Росія), але з дворічного віку проживала в Житомирі. Три сезони Дар’я була гравцем житомирського клуб "Полісся" (2017-2020). До цього нападниця виступала в складі команди "Харків'янка" (2015-2017).

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Groupe E valtra (@lna.valtra)