Капітан збірної Словенії Тіне Урнаут продовжить кар'єру в петербурзькому "Зеніті", незважаючи на підписаний цього літа 2-річний контракт з польським клубом "Ястшембскі".

Чинний чемпіон Польщі отримав грошову компенсацію, а Урнаут – більш вигідний контракт в Росії.

Голова правління "Ястшембскі" Адам Гороль виступив із заявою на офіційному сайті клубу:

"Повідомляємо, що гравець Тіне Урнаут попросив наш клуб розірвати договір за взаємною згодою.

Ми дуже здивовані і обурені цією ситуацією, тому що Урнаут уклав контракт з "Ястшембскі", який повинен був діяти протягом наступних двох сезонів. Про перехід словенського гравця в наш клуб було офіційно оголошено 10 червня 2021 року. У підготовленому до цієї нагоди відеоролику, словенський волейболіст сказав: "Основна причина, через яку я вирішив підписати контракт з "Ястшембскі", – це високі амбіції клубу. Для мене це відмінна мотивація".

В даний час Урнаут не має наміру захищати кольори "Ястшембскі", так як хоче грати в російському клубі "Зеніт" Санкт-Петербург. Своїм рішенням капітан збірної Словенії поставив наш клуб в дуже скрутне становище. Урнаут повинен був стати однією з ключових фігур в команді, яку очолює тренером Андреа Гардіні. Команда була створена для майбутнього сезону, щоб захищати чемпіонський титул, завойований в цьому році. Відсутність Тіне Урнаута в складі може негативно позначитися на досягненні цієї мети.

Однак у нашого клубу є принцип, згідно з яким ми працюємо тільки з людьми, які ставлять на перше місце благо нашого клубу. Оскільки капітан збірної Словенії, схоже, незнайомий з цим правилом, ми погодилися на перехід гравця в російський клуб.

У той же час ми висловлюємо глибоке несхвалення такої практики. Як то кажуть, Pacta sunt servanda ("Угоди повинні дотримуватися" – з латинської мови). Ми вважаємо поведінку Урнаута непрофесійним, неетичним і, на наш погляд, не належним капітану національної збірної.

Як відомо, трансферний ринок в липні практично закритий. Особливо якщо мова йде про гравців високого рівня. Незважаючи на те, що ми отримали компенсацію від російського клубу, знайти повноцінну заміну на даному етапі для нашого клубу непросто.

Однак ми запевняємо вас, що ситуація не змінює наших спортивних цілей на цей і наступні сезони. "Ястшембскі" докладе всіх зусиль, щоб знайти гідну заміну Урнауту і успішно боротися за реалізацію мрії нашого клубу, наших партнерів і наших уболівальників", – заявив Гороль.

tine urnaut

Нагадаємо, що "Зеніт" СПб в минулому сезоні програв фінали чемпіонату країни, Кубка ЄКВ і Кубка Росії.