До кардинальних змін у своїй професійній кар’єрі в сезоні 2021/2022 вдалась Дар’я Дрозд. Центральна блокуюча, яка попередні два сезони грала за СК «Прометей», вперше за свій спортивний досвід буде виступати за кордоном. Для початку нового етапу, гравчиня обрала кіпрську команду «Olympiada Neapolis VB». Своїми першими враженнями стосовно нового клубу Даша поділилася у інтерв’ю для пресслужби ГО ФВУ.

– Чому саме Кіпр?

– Насправді, спочатку я не планувала їхати грати за кордон, але ближче до старту сезону я вирішила все ж таки спробувати грати у чемпіонаті іншої країни. Вибір команди не можна назвати цілеспрямованим, скоріше за все – це був щасливий збіг обставин. Через те, що я досить пізно почала шукати для себе новий клуб, на мій вибір залишилось не так багато варіантів. Для мене важливо, щоб мої близькі у будь який час могли приїхати до мене, тому мій вибір пав на Кіпр.

– Поділись першими враженнями від команди?

– Я вважаю, що мені пощастило з командою. Це мій перший виїзд у клуб іншої країни, і чесно кажучи, я готувалась до зовсім інших умов, до іншого рівня відносин. Проте, мабуть з перших хвилин моєї згоди на роботу у «Olympiada Neapolis VB», я відчула себе частиною команди.

– Що ти маєш на увазі?

– Починаючи від моєї згоди на гру в команді, до мене одразу зателефонували з керівництва клуба. Ще в Україні я почала спілкуватися з командою по телефону і ми одразу знайшли спільну мову. Але приємною несподіванкою було те, що на Кіпрі мене зустрічав особисто президент клубу та капітан, а коли я приїхала додому до Нікосії, мене зустріли дівчата з команди. Це була така тепла зустріч, що всі мої турботи стосовно переїзду забулися. Ми цілий вечір провели за розповідями про себе та волейбол, це було дуже круто.

daria drozd

– Яка атмосфера в команді?

– Я відчуваю рівність між всіма гравцями, тобто немає розділу на клас гравця, його рівень. В команді є традиція, приходити за деякий час до тренування та пити каву, обговорювати тренування, можливо якісь особисті справи. В команді дійсно близькі відносини між гравцями.

– Є відміна у тренувальному процесі від українських команд?

– Мені поки складно сказати. На початковому етапі ми працювали у лайтовому режимі, входили, як то кажуть, у ритм. І тільки зараз починаються активні тренування. Як на мене, то тренувальний процес особливо не відрізняється, від того, що було у «Прометеї» та інших клубах.

– Ти цікавилась чемпіонатом Кіпру?

– Я можу сказати тільки те, що я чула від дівчат, які тут грали раніше. Тут є чотири сильні команди приблизно одного рівня, які можна сказати грають між собою. Інші команди поки тільки набирають обертів. А мета «Olympiada Neapolis VB» – грати у єврокубках, для чого необхідно на місцевому рівні виграти Кубок та Чемпіонат. Керівництво клубу прагне вивести волейбол Кіпру на новий, більш високий рівень.

– Поділись своїми враженнями від Кіпру.

– Я тут вперше, але мій чоловік бував тут часто на тренуваннях, тому я дуже багато чула про цю країну. Нікосія – дуже спокійне місто, і мабуть через те, що Кіпр – це переважно туристична країна, тут всі люди постійно в гарному настрої та з посмішко на обличчі. Класно, що команда базується у столиці Кіпру і звідси можна поїхати у будь який куточок країни. Тут є море, гори, купа водоспадів, і все знаходиться дуже близько. Переглянувши туристичні відео про Кіпр, я вже написала собі невеличкий список місць які обов’язково хочу відвідати разом зі своєю сім’єю.

– В тебе маленька донечка та чоловік залишились в Україні. Важко дається ця розлука?

– В нас спортивна сім’я, тому ми знали на що йшли. У кожного з нас є своя справа, тому всі зайняті і сумувати просто немає часу. Якщо дуже сильно будемо сумувати один за одним, тоді не проблема взяти квиток на літак та побачитись.