У Любляні пройшов гала-вечір Європейської конфедерації волейболу.

Під час заходу відбулася церемонія жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів, а потім були вручені нагороди кращим гравцям і тренерам року.

Кращим волейболістом був визнаний французький догравальник Ервін Нгапет. Раніше він був названий найціннішим гравцем олімпійського турніру в Токіо, на якому Франція вперше в історії завоювала "золото". На чемпіонаті Європи збірна Франції в 1/8 фіналу Євро сенсаційно програла Чехії.

Кращою волейболісткою стала Паола Егону, яка допомогла італійському "Конельяно" виграти Лігу чемпіонів, а у вересні завоювала "золото" чемпіонату Європи зі збірною Італії, ставши кращим гравцем турніру. На Олімпіаді італійки в чвертьфіналі програли Сербії.

paola egonu

Тренером року серед чоловічих команд визнаний Лоран Тіллі, який привів до історичного успіху збірну Франції. Кращим тренером серед жіночих команд визнаний Зоран Терзіч. Його команда – збірна Сербії завоювала бронзові медалі на Олімпіаді і стала другою на Євро.

zoran terzic

Королями пляжу очікувано стали норвежці Андерс Мол і Крістіан Сорум, які влітку виграли Олімпіаду і пляжний Євро. Кращими пляжницями стали Анук Верже-Депре і Жоана Хайдріх зі Швейцарії. Вони завоювали "бронзу" на Олімпіаді в Токіо.

switzerland beach
Фото: cev.eu