Чим відрізняється креатин від протеїну ⭐ Що дає одночасний прийом креатину та протеїну ⚡ Як пити протеїн разом з креатином.

Чи можна змішувати протеїн з креатином?

Високих результатів можна досягнути тільки за допомогою комплексного підходу. Спорт та правильне харчування – основні помічники у процесі нарощування м’язової маси чи схуднення.

Однак і тут є свої нюанси: під час інтенсивних тренувань тіло спортсмена дуже виснажується, і часто звичайна їжа не може поповнити запас всіх тих речовин, що необхідні йому для відновлення після навантажень. Тут на допомогу приходить спортивне харчування – спеціально розроблені харчові добавки для більшої ефективності тренувань.

Чим відрізняється креатин від протеїну

Найпопулярнішою добавкою серед спортсменів є протеїн https://fitnessfactor.ua/ua/protein/.  Він добувається з сироватки – молочної, соєвої, яєчної та інших. Відбуватися це може різними методами з різними ступенями очистки протеїну, тому також протеїн поділяється за фільтрацією. Це ізолят, гідролізат та концентрат.

Протеїн – це білки в чистій формі. Отримати таку ж саму кількість білків, як із протеїнових коктейлів, зі звичайної їжі дуже складно. До того ж, не всі вони можуть засвоїтися організмом. У протеїнових добавках сироватка попередньо очищена для того, щоби вилучити з її складу вуглеводи, жири, деколи лактозу, а також щоби покращити засвоювання білків організмом.

Білки, як відомо, є будівельним матеріалом для м’язів. Вони насичують клітини м’язів, тим самим стимулюючи збільшення їх обсягу. Також вони попереджують катаболізм, покращують метаболізм, збільшують силові показники та можуть надовго втамувати почуття голоду.

Що ж до креатину, то він є азотовмісною кислотою, яка виробляється у м’язах. Додаткове вживання креатину зможе посилити енергетичну здатність м’язів, тобто підвищити їх працездатність. Таким чином, спортсмен, що вживає креатин, може збільшити тривалість тренувань та більш інтенсивно займатися спортом.

І креатин, і протеїн мають натуральне походження, а тому їх вживання у межах рекомендованого дозування абсолютно безпечне. Ці добавки також можна поєднувати одна з одною.

зкщеушт

Що дає одночасний прийом креатину та протеїну

Змішування креатину та протеїну має позитивний вплив на стан організму. Ефективність нарощування м’язів підвищується, оскільки корисні властивості двох добавок накладаються одна на одну, а їх вплив посилюється.

Плюси прийому креатину з протеїном:

     • креатин краще засвоюється з протеїном;
     • такий коктейль легко приготувати;
     • подвійний заряд силою;
     • безпечно для здоров’я.

Єдине, на що слід звернути увагу – це розчинність та засвоєння креатину. Протеїн засвоюється набагато легше, а також краще розчиняється. Оптимально змішувати його зі знежиреним молоком. Що ж до креатину, то його розчинність та засвоєння залежать від двох факторів – температури напою, із яким змішують, та наявності інсуліну.

Креатин краще розчиняється в теплих рідинах з високим вмістом глюкози (наприклад, із соком). Також під час прийому креатину організму потрібно буде більше води, тож доцільно збільшити її вживання.

Однак креатин чудово підходить для протеїнових коктейлів. У комплексі ці дві добавки мають феноменальний вплив на нарощування м’язової маси та підтримання її в тонусі.

Як пити протеїн разом з креатином

Кожен організм унікальний, а тому визначати ідеальне дозування кожному доведеться самостійно. Звичайно, можна (і в деяких випадках навіть треба) проконсультуватися з лікарем або з тренером для визначення Вашого індивідуального режиму прийому. Дозування підбирається відповідно до маси тіла спортсмена, його фізичного стану та показників здоров’я.

Найчастіше коктейль з креатином та протеїном складається з:

     • 5 г креатину;
     • 30 г протеїну;
     • 25-30 г цукру;
     • 250-300 мл молока.

Приймають його за годину до тренування, а також відразу після нього. Ще креатин добре приймати під час або після їжі. Максимальна кількість коктейлів на добу – 3.

У дні відпочинку також слід не забувати про прийом коктейлю. Старайтеся вживати його регулярно, а також збалансовано харчуватися і займатися спортом.

Якщо Ви хочете недорого купити креатин чи протеїн, до Ваших послуг інтернет-магазин FitnessFactor. На сайті можна знайти широкий асортимент товарів, а також відповіді на всі питання, що можуть виникнути: скільки коштує, як замовити, який продукт кращий. Дешева доставка по Україні та Києву.

Телефон: +38 (067) 333-91-45, +38 (050) 333-91-45, +38 (063) 333-91-45

Адреса: Магазин Fitness Factor у Києві - вулиця Лобановського 41