Колишнього президента бразильської федерації волейболу та олімпійського комітету Бразилії Карлоса Артура Нузмана засуджено до 30 років і 11 місяців позбавлення волі.

79-річного Нузмана визнано винним у корупції, створенні злочинної організації, відмиванні грошей та ухиленні від сплати податків, повідомляє The Globe and Mail.

Він був заарештований у 2017 році в Ріо-де-Жанейро. За даними поліції, Нузман відповідав за купівлю голосів при виборі бразильського міста як організатора Олімпійських ігор-2016.

Крім Нузмана, до тюремного ув'язнення засуджено колишнього губернатора Ріо-де-Жанейро Серхіо Кабрала. Два роки тому він зізнався, що заплатив близько 2 млн. доларів за шість голосів.

За результатами голосування, Ріо виграв право проведення Олімпіади-2016 у Чикаго, Токіо та Мадриді. Розслідування у Бразилії розпочалося у 2017 році після того, як французька газета Le Monde повідомила, що членів МОК було підкуплено за три дні до голосування.

Нузман виступав за збірну Бразилії шість років, зокрема на Олімпіаді-1964. 20 років (1975 – 1995) він був головою федерації волейболу Бразилії, після чого став президентом олімпійського комітету країни. Цю посаду він обіймав до арешту у 2017 році. Адвокати Нузмана ще не коментували вироку. Вони мають право подати апеляцію.