48-річний сербський тренер Нікола Грбіч після сезону 2020/21 змінив Вітала Хейнена в італійській "Перуджі", а тепер став його наступником на посаді головного тренера збірної Польщі.

Контракт Грбича із польською федерацією волейболу розрахований до кінця Олімпійських ігор-2024.

Серед кандидатів на посаду також були Марсело Мендес, Лоренцо Бернарді, Андреа Гардіні, Слободан Ковач та Пламен Константинов. Грбіч спочатку вважався фаворитом. Про бажання отримати цього фахівця неодноразово говорив президент федерації волейболу Польщі Себастьян Свідерський, який раніше успішно працював із Грбичем у "Заксі". Грбіч привів польський клуб до історичної перемоги у Лізі чемпіонів-2021.

Грбич вже має досвід роботи з національною командою – він чотири роки очолював збірну Сербії (2015-2019), з якої виграв Світову лігу-2015 і завоював "бронзу" Євро-2017, але при ньому команда не потрапила на Олімпіаду в Ріо. У серпні 2019 року після невдачі у першому раунді олімпійського відбору в Токіо його змінив Ковач.

Зараз "Перуджа" Грбича лідирує у чемпіонаті Італії, вигравши 13 із 15-ти матчів. У жовтні команда упустила Суперкубок Італії, програвши у півфіналі "Трентіно".

Жіночу збірну Польщі очолив італієць Стефано Лаваріні. За інформацією ЗМІ, до списку кандидатів також входили Стефан Антіга, Алессандро Кьяппіні та Даніеле Сантареллі.

stefanp lavarinin
Стефано Лаваріні \ фото: fivb.com