Президент ГО ФВУ Михайло Мельник звернувся до керівників ЄКВ та ФІВБ з проханням заборонити всім російським збірним та клубним командам приймати участь в міжнародних змаганнях під егідою CEV та FIVB та змінити місце проведення чемпіонату Світу з волейболу 2022.

"Вчора ввечері були надіслані листи до Міжнародної Федерації волейболу та Європейської Конфедерації волейболу щодо війни, яку почала Росія проти нашої країни. В цей час кожен робить свою справу як може. Ми звернулися з проханням заборонити всім російським збірним та клубним командам приймати участь в міжнародних змаганнях під егідою CEV та FIVB та прийняти рішення щодо зміни міст та країни проведення чемпіонату Світу з волейболу 2022.

Багато кажуть «спорт вне политики», це не наша тема!!! Спорт це і є політика, особливо, коли ти в один прекрасний день прокидаєшся від звуку вибухів і ще не розумієш, що почалася війна!!! І над твоєю головою літають літаки, або розриваються знаряди і помирають мирні жителі і діти!!!

А ще гірше коли росіяни кажуть, що це ми самі себе обстрілюємо, а вони нас захищають!!! Нам не потрібен ваш захист, ми давно не ваші брати і сестри!!!

Ми розуміємо, що у вас цензура і правди ви не знаєте, і можливо вам завтра відключать Інтернет, ви будете спокійно слухати , «соловйова» та «кисельова», але колись вам буде соромно дивитися нам в очі за те, що зробила ваша влада!!!

Єдине що вам сказати, «дякуємо» за те, що ви нас згуртували і ми Український Народ з великої літери. Ми одне ціле, ми станемо друг за друга, ми на своїй землі і це саме ви прийшли на нашу Землю з війною!!! А Вам, Бог суддя!!!" - йдеться у повідомленні пресслужби ГО ФВУ.

cev
fivb