Блокуючий петербурзького "Зеніту" Дмитро Пашицький залишив команду – клуб заявляє, що він взяв відпустку за свій рахунок.

Своє рішення волейболіст пояснив на своїй сторінці у фейсбук.

"На даний момент я перебуваю в Естонії. Я покинув Росію 2 березня. Я розірвав контракт із "Зенітом СПб". І вся моя кар'єра під великим питанням. Останні 9 днів були безсонні та сповнені болю. Важко пояснити мої почуття у цей момент. На мою сім'ю, родичів та друзів напали. Моє серце з Україною та всіма людьми, які втрачають і ризикують своїм життям заради всіх нас." 

Нагадаємо, що Пашицький є громадянином Росії і ніколи не грав за збірну України, але він уродженець Києва і там у волейболіста є родичі.

Російський клуб на своєму офіційному сайті опублікував свою офіційну заяву.

"Дмитро Пашицький вирішив взяти відпустку за свій рахунок. Звертаємо особливу увагу на те, що контракт гравця із «Зенітом» не розірваний! Наш клуб поставився до рішення Дмитра з розумінням, щоб уникнути спекуляцій, ми хотіли б підкреслити кілька важливих деталей. З урахуванням перебування у відпустці, гравець має право перебувати там, де він визнає за потрібне, аж до офіційного повернення до місця роботи. Пашицький залишається громадянином Росії, від паспорта РФ він не відмовлявся", – йдеться у повідомленні.

Пашицький виступає у Росії з 2017 року, а у серпні 2020 року отримав російський паспорт. Три сезони він провів у складі "Кузбасу" (2017-2020), якому допоміг завоювати чемпіонський титул, після чого перейшов до "Зеніту СПб".