Національна збірна України розпочала тренувальний збір в рамках підготовки до групового етапу Золотої Євроліги-2022. Юрій Синиця став одним з трьох зв’язуючих, які увійшли до розширеного складу команду.

У соцмережах активно обговорюють вибір Угіса Крастіньша. Деякі прихильники вітчизняного волейболу висловилися проти гравців, які виступали у складі російських команд. Втім, Юрій Синиця був одним з тих, хто розірвав контракт з клубом країни-агресора. Волейболіст готовий прославляти свою рідну України на міжнародній арені.

"Після розірвання контракту ми з дружиною поїхали до Польщі. Там ходив до тренажерної зали. Пізніше надійшла пропозиція приєднатися до молодіжної збірної України U22. Я приїхав до Естонії, щоб краще підготуватися до національної збірної та показати свій максимум. Україна – це мій дім, і я хочу прославляти її на міжнародній арені.

Я з Харкова і зараз там погана ситуація. Житлові райони щоденно обстрілюють, люди гинуть! Сестра з чоловіком та дитиною перші два тижні були ще у Харкові, ходили до бомбосховища. Потім поїхали до Дніпра. Ще через тиждень вдалося вмовити маму теж поїхати.

Я і всі мої родичі засуджуємо російську агресію, усі ми віримо у нашу перемогу і чекаємо, коли можна буде повернутись додому!" - цитує волейболіста прес-служба ГО ФВУ.

Нагадаємо, що зараз збірна України знаходиться у Естонії, де розпочала підготовку до матчів групового етапу Золотої Євроліги-2022. Головний тренер команди Угіс Крастіньш викликав 18 волейболістів. Детальніше у нашому матеріалі.