Виконком ГО ФВУ затвердив рішення про дострокове завершення чоловічих та жіночих змагань в Україні сезону 2021/22.

Чемпіонів та призерів визначили за результатами І-го етапу без врахування матчів півфіналів, плей-оф та фіналів.

Зазначимо, що "регулярка" у жіночій Суперлізі була завершена, а у чоловічій  командам залишалося зіграти ще два тури...

Таким чином, у чоловіків золоті нагороди виборов клуб "Епіцентр-Подоляни" з міста Городок. Срібні медалі дісталися львівському "Баркому-Кажани", а "бронза" – у ВК "Дніпро-Прометей".

men ukraine volleyball

У жінок чемпіонство вдруге поспіль дісталося СК "Прометей". "Срібло"  у южненського "Хіміка", "бронза"  у запорізької "Орбіти-ЗНУ-ЗОДЮСШ".

women ukraine volleyball

Цікаво, що в сезоні 2019-2020, який також був завершений достроково через пандемію коронавірусу, переможці та призери в Суперлізі України не були визначені...

Прес-служба ГО ФВУ також зазначає, що рейтинги команд, які прийматимуть участь у європейських змаганнях, визначаються за результатами І-го етапу.

У жіночій Вищій лізі-Дмарт призери розподілилися таким чином: Академія "Прометей" – переможець турніру, друге місце посіло житомирське "Полісся-2-ШВСМ", бронзові нагороди отримав чернігівський "Університет-ШВСМ".

Чемпіонати України серед чоловічих колективів Вищої, Першої та Другої ліг-Дмарт завершено без визначення переможців і призерів. Така ж участь спіткала й жіночу Першу лігу-Дмарт.