У соцмережах назріває новий скандал між колишніми партнерами по збірній України з пляжного волейболу.

Ще в далекому 2016 році на той час український пляжник Валерій Самодай змінив громадянство. Тоді ми особисто поспілкувалися з гравцем. Валерій підтвердив факт зміни громадянства та розповів про причини такого рішення.

Президент ГО ФВУ Михайло Мельник також висловив свою думку з цього приводу і додав, що він проти зміни громадянства.

У 2018 році Валерій Самодай повернувся на міжнародну арену захищаючи кольори росії. На одному з турнірів Самодай навіть зіграв проти свого колишнього партнера багаторазового чемпіона України Сергій Попова.

Сьогодні ж у соцмережах назріває новий скандал.

Український волейболіст Сергій Попов, який, до речі, зараз вдало виступає на турнірі в Італії зі своїм партнером Едуардом Рєзніком, виявив, що його фото було використано без його дозволу.

"Русский беженец. Вчора я побачив опубліковане фото зі мною, на яке я не давав згоду! Усі ви знаєте хлопця на цій світлині – колишній гравець національної збірної України з пляжного волейболу Валерій Самодай, який у 2016 році змінив громадянство на російське.

Після 24 лютого, коли рашисти почали бомбардувати Україну, він сидів півтора місяця і мовчав...чекав розвитку ситуації. І коли зрозумів, що росія у Ж️ОПІ, згадав про Україну.

Дістав із загашника український паспорт і як «УКРАЇНСЬКИЙ БІЖЕНЕЦЬ» поїхав працювати до Литви тренером.

Вершиною егоїзму було проводити, до того як поїхав у Литву, кемп у Туреччині з росіянами на 9 травня, коли бомбили Україну! І знову ж таки, там жодного слова про те, що рашисти напали на Україну, там у нього ще був РОСІЙСЬКИЙ ПАСПОРТ.

️Згадавши про те, що він має українське громадянство хлопець вирішив, що зараз йому зручніше бути «українцем». (на наших майках написано UKR). Наголошу, я не давав свій дозвіл на цю рекламу!" – пише на своїй сторінці в інстаграм Сергій Попов.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Sergiy Popov (@sergei1popov)

Це фото з’явилося у рекламному пості тренувального табору у Литві, який буде проводити Валерій Самодай. Раніше було оголошено, що Самодай набирає тренувальні групи у Вільнюсі, вартість яких становить 90 євро на місяць.

В коментарях під постом Сергія Попова вже з'явилося купа коментарів, де на захист Валерія Самодая стали його рідна сестра та її чоловік українські пляжники Марина Гладун (Самодай) та Максим Гладун.

P.S. Завжди готовi вислухати iншу сторону конфлiкту. Написати нам можна в Instagram або на email volleyball.ua@gmail.com