І тому, ми скоро побачимо матчі одного з найцікавіших видів волейболу – волейболу на снігу!

Неймовірні краєвиди, купа снігу та дружня атмосфера – саме так проходять ігри зі сніжного волейболу (волейбол на снгіу) у європейських країнах.

Для цього відносно нового виду спорту потрібен спеціальний м’яч, сітка, майданчик розміром 16×8 м, покритий снігом глибиною не менше ніж 30 см, команда з трьох людей, форма та кросівки. Гравці можуть одягати рукавички та головні убори. Однак, однією з найважливіших деталей екіпіровки волейболіста стане термобілизна. Адже, спортсмени хоч і рухаються, втім частіше за все турніри відбуваються, як ви розумієте, зимою і на гірськолижних курортах Австрії або Туреччини, на висоті 2000м на рівнем моря.

snow volleyball

Перший в історії чемпіонат України з волейболу на снігу пройшов у Шостці (Сумська область) на початку лютого 2018 року. Переможцями турніру тоді стали київські команди  Віталій Дідух\Андрій Гольонко та Олена Борисенко\Ольга Довгопол.

А перший чемпіонат Європи відбувся в Австрії в березні 2018 року на мальовничих гірськолижних курортах Ваграйн та Флахау. Змагання з волейболу на снігу також проходили на озері Шпітцінге в Німеччині, в австрійському місті Санкт-Антоні, у чеському Шпіндлерув-Млині, італійському Кронплатці, на гірськолижному курорті Дізін в Ірані.

З 25 по 27 лютого 2022 року у Трускавці (Львівська область) мав відбутися перший в історії України європейський тур з волейбол на снгіу. Однак, через повномасштабне вторгнення росії на територію України змагання довелося відмінити.

14 лютого 2018 року на Зимових Олімпійських іграх у Південній Кореї FIVB (Міжнародна федерація волейболу) та CEV (Європейська конфедерація волейболу) провела презентаційний матч із волейболу на снігу. Новий, для більшості людей, вид спорту був продемонстрований світовими зірками класичного та пляжного волейболу – бразильців Жиби та Емануела, серба Володимира Грбича, кореянки Кім Ен Кун, австрійців Ніколаса Бергера, Штефані Швайгер та китаянки Сюе Чень.

giba

Зараз волейбол на снігу набирає все більше популярності: збільшується кількість спортсменів, які бажають взяти участь у міжнародних турнірах, збільшується кількість країн, які проводять національні чемпіонати, збільшується кількість шанувальників цього особливого виду спорту.

Фото: cev.eu та fivb.com