Дисциплінарна комісія міжнародної федерації волейболу покарала 36-річного блокуючого збірної Бразилії Лукаса Сааткампа, який показав образливий жест під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу-2022 у польському Катовиці.

Знаходячись на подіумі, Лукас спочатку емоційно показував усім медаль, після чого продемонстрував у камеру середній палець. "Жест, який я зробив – наш внутрішній жарт, але я розумію, що міг когось образити. Хочу за це перепросити. Вибачте усі, хто відчув себе некомфортно!", – написав Лукас у соціальній мережі.

Цей жест коштував гравцю 5 тис. швейцарських франків (5 420 долларів). Крім того, він дискваліфікований на чотири матчі. Таким чином він пропустить перші матчі Ліги націй-2023. Але це ніяк не вплине на виступи гравця за клуб "Крузейро".

Таке суворе покарання пов'язане з тим, що Лукас є рецидивістом. Аналогічний жест він показав на Кубку світу-2019 та вже був дискваліфікований на два матчі..

Нагадаємо, що бразильці в матчі за "бронзу" з рахунком 3:1 обіграли Словенію, ставши призерами чемпіонату світу вшосте поспіль. Лукас має "золото" (2010) і два "срібла" (2013, 2018). Також він є олімпійським чемпіоном Ріо-2016.

Це вже не перша скандальна ситуація пов’язана з гравцями команди "Крузейро". Нещодавно Лопес вдарив суперника по обличчю та був видалений до кінця матчу (ВІДЕО)