У варшавському музеї спорту та туризму відбулася церемонія підписання спільної заяви польських спортивних федерацій щодо збереження спортивних санкцій, введених щодо росії та білорусі.

У заході взяв участь і президент польської федерації волейболу Себастьян Свідерський.

“Наша позиція є незмінною. Ми солідарні з Україною і підтримуватимемо українських спортсменів у їхній повсякденній боротьбі. Дуже важливо, що автономні спортивні асоціації одноголосно підтримали цю заяву. Ми повинні зробити все, щоб представники цих країн не брали участі у міжнародних спортивних заходах до закінчення конфлікту в Україні”, – заявив міністр спорту та туризму Польщі Каміль Бортнічук.

За його словами, Польща будує коаліцію, яка підтримуватиме вилучення росіян та білорусів. До неї увійдуть Україна, країни Балтії, більшість країн Євросоюзу, США, Канада та Японія.

“Ми були здивовані та обурені заявою МОК від 25 січня, в якій були положення, які відкривають двері спортсменам із росії та білорусі для повернення на міжнародні спортивні арени. З огляду на те, що ситуація на фронті не змінилася, а російські бомби продовжують падати на міста, пропозицію МОК ми вважаємо обурливою. Представники польського спорту дотримуються думки, що до завершення війни та компенсації від Росії Україні повернення спортсменів з Росії та Білорусі на міжнародні змагання неможливе у жодному статусі”, – цитує Бортнічука Sportowe Fakty.