Чернігівський волейбольний клуб “Буревісник-ШВСМ” вийшов до фіналу Вищої ліги, який відбудеться 21-22 квітня, та отримав право на подачу заявки в Суперлігу на наступний сезон.

Про майбутні плани розповів головний тренер “Буревісника” Роман Носко.

“Керівництво ПВЛУ хочуть розширяти Суперлігу до 10 команд. В нас вже була телефонна розмова з керівництвом ПВЛУ й вони хочуть нас бачити в цій лізі. Але треба, щоб були фінансові гарантії. Вони сказали, що підуть на певні поступки та готові чимось допомогти, але фінансова допомога нам потрібна”, - говорить тренер.

Носко додав, що клуб буде звертатися до Чернігівської обласної військової адміністрації з проханням покращити фінансовий стан команди.

“Клуб фінансується з обласного бюджету, цьогоріч вони дали трохи більше коштів, ніж торік. Міська влада теж дала трохи грошей. Проте для того, щоб грати в Суперлізі треба більше коштів. Будемо консультуватися з Чернігівською ОВА чи треба нам йти в Суперлігу, чи хочуть вони, щоб команда грала в найвищому дивізіоні? Якщо захочуть, то будуть шукати якусь допомогу”, - розповідає наставник.

roman nosko

Також головний тренер каже, що клуб в пошуках меценатів та бізнесменів, які могли б підтримати “Буревісник”, проте “в такий час їх дуже важко знайти, адже зараз все йде на війну, гуманітарну допомогу та волонтерство”.

У разі виходу клубу в Суперлігу, на думку Романа Носка, декілька позицій в команді треба підсилити більш досвідченими гравцями. Адже переважна кількість гравців молоді, а деякі не пройшли Дитячо-юнацькі спортивні школи та почали займатись волейболом лише в університеті.

“Якщо заходити в Суперлігу, то для них це буде звісно важкувато, але зіграти проти достойних команд — це дуже добре. Молодь буде швидко рости та розвиватись. Підсилитись двома-трьома гравцями було б непогано, але для цього необхідні додаткові кошти”, - каже Носко.

burevisnyk

Фото: facebook.com/fvu.in.ua/photos