2023 рік стане не лише роком перемоги, а й неймовірно насиченим для шанувальників вітчизняного волейболу.

Національна збірна України з волейболу зіграє у трьох престижних турнірах: у Золотій Євролізі-2023, на чемпіонаті Європи-2023 та у відборі на Олімпійські ігри-2024.

Золота Євроліга-2023

Груповий етап цих змагання відбудеться з 27 травня по 18 червня.

Жіноча збірна України зіграє у групі С проти команд Франції та Угорщини. Через воєнне положення у країні нашим волейболісткам доведеться провести домашні матчі на майданчику суперника. До фінальної частини Золотої Євроліги вийде одна команда з кожної групи.

women eurovolley

Чоловіча збірна України потрапила до групи В, де її суперника стали чотири команди: Північна Македонія, Бельгія та Хорватія. Домашнім майданчиком українців стане арена у місті Лодзь (Польща).

men eurovolley

Чемпіонат Європи-2023

З 15 серпня по 3 вересня команда Івана Пєткова зіграє на першості континенту. Наші дівчата гратимуть у Бельгії в групі А і матиме досить серйозних суперників: Сербія, Польща, Словенія, Угорщина і Бельгія.

Чоловіча команда нашої країни стартуватиме у Євроволей з 28 серпня. Турнір триватиме до 16 вересня. Українські волейболісти зіграють матчі групового етапу у Болгарії в групі В. Опонентами по цьому “пулу” стануть збірні Хорватії, Фінляндії, Словенії, Іспанії та Болгарії.

Ліцензійний олімпійський турнір

Заключним турніром у 2023 році стане відбір на Олімпійські ігри-2024. На ці престижні змагання потрапляють лише 24 кращі команди світового рейтингу. І цього разу України серед них!
17 березня 2023 року Угіс Крастіньш та його підопічні дізналися з ким доведеться боротися за дві путівки на Олімпіаду-2024.

За результатами жеребкування чоловіча збірна України зіграє у групі А, матчі якої відбудуться у Бразилії. Українці гратимуть проти господарів збірної Бразилії, а також проти Німеччини, Чехії, Катару, Куби, Ірану та Італії.

Група А: Бразилія, Італія, Іран, Куба, УКРАЇНА, Німеччина, Чехія, Катар;

Група В: Японія, США, Словенія, Сербія, Туреччина, Туніс, Єгипет, Фінляндія,

Група С: Китай, Польща, Аргентина, Нідерланди, Канада, Мексика, Бельгія, Болгарія;

Ліцензійний олімпійський турнір з волейболу відбудеться з 30 вересня по 8 жовтня 2023 року.

men ukraine

А жіноча збірна України потрапила до групи А, матчі якої відбудуться у Китаї. Суперниками українських волейболісток стануть Мексика, Чехія, Китай, Канада, Нідерланди, Домініканська республіка та Сербія.

Група А: Китай, Сербія, Домініканська республіка, Нідерланди, Канада, Чехія, Мексика, УКРАЇНА;

Група В: Японія, Бразилія, Туреччина, Бельгія, Болгарія, Пуерто-Рико, Аргентина, Перу;

Група С: Польща, Італія, США, Німеччина, Таїланд, Колумбія, Південна Корея, Словенія;

Ліцензійний олімпійський турнір з волейболу відбудеться з 16 по 24 вересня 2023 року.

women ukraine volleyball team

Поки що головні команди країни ще не розпочали підготовку до майбутніх турнірів, а от юнацька та дівоча збірні України U-17 днями вже стартують у боротьбі за квиток на молодіжний чемпіонат Європи.