Президент федерації Михайло Мельник дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому оцінив виступ жіночої команди, а також поділився очікуваннями від чоловічої.

Мельник відзначив, що розраховував на кращий результат від жіночої команди, особливо у грі проти Чехії, яку перед цим обігрували у Золотій Євролізі. А також розповів про стан, у якому підходить чоловіча команда.

“Хотілося б, щоб жіноча збірна показали більше. Але думаю, що виступили на рівні, враховуючи, що це молода команда, має серйозні перспективи. Не дотягнули з Чехією, хоча цього року ми двічі у них вигравали. Я не засмучений результатом, але хотілося би більше. В олімпійському відборі буде важко, там серйозні суперниці.

Зараз більше надії на чоловічу команду. Раніше я думав, що маємо виходити з другого чи першого місця до плей-оф. Зламався Дмитро Терьоменко, замість нього вийшов Владислав Щуров – ніби непогано зіграв. Зараз терміново довикликали Володимира Остапенка. Думали про інших гравців, вони виявились не готові. Та й зараз ніхто не готовий, усі на відпочинку, тільки починають тренування. І не починаючи з перших днів зразу на фінальну частину чемпіонату Європи – так не буває без тренувань”, – додав Мельник.