Кілька тижнів тому стартував чемпіонат України з волейболу серед чоловічих та жіночих команд Суперліги-Дмарт сезону 2023-2024.

Як і минулого сезону, всі команди Суперліги входять до ПВЛУ (Професіональної волейбольної ліги України) - організація, яка має ексклюзивні права на проведення та показ матчів чемпіонату України серед чоловічих та жіночих команд Суперліги.

У жіночій Суперлізі цього разу змагаються сім команд: СК “Прометей” (Дніпро), ВК “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ” (Вінниця), “Аланта” (Дніпро), СК “Балта” (Балта), “Галичанка-ЗУНУ” (Тернопіль), “Регіна-МЕГУ-ОШВСМ” (Рівне), ВК “Буковинка” (Чернівці).

А в чоловічому елітному дивізіоні цього року представлені дев’ять колективів: ВК “Прометей” (Дніпро), “Епіцентр-Подоляни” (Городок), ВСК “Юридична академія” (Харків), ВК “Житичі-Полісся” (Житомир), ВК “МХП-Ладижин-ШВСМ-Колос” (Вінниця), “Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо” (Тернопіль), “Збірна Полтавської області ВК “Решетилівка-Барком-Кажани” (Решетилівка), ВСК “Буковина” (Чернівці), “Буревісник” (Чернігів).

Крім матчів Суперліги-Дмарт, в новому сезоні українські волейбольні клуби також гратимуть у Кубку України, змагання якого відновили в 2023 році.

Позаду вже один з важливих турнірів - розіграш Суперкубка України.

В 2023 році чоловічому турнірі зійшлися “Епіцентр-Подоляни” (володар Кубка ліги) та чинний чемпіон України ВК “Прометей”. У досить цікавому та безкомпромісному матчі перемогу одержали представники Городка (3:1). Додамо, що для подолян цей Суперкубок став першим в їх історії.

До речі, розіграш вітчизняного Суперкубка вперше проводився в 2016 році, тоді його володарем стала львівська команда “Барком-Кажани”. Наступного року трофей здобули волейболісти харківського “Локомотива”. У 2018, 2019 та 2020 роках львів’яни знову святкували перемогу у вирішальних матчах за трофей. А в 2021 його володарем став колектив із Житомира “Житичі-Полісся”.

У жіночому турнірі за національний Суперкубок боролися СК “Прометей” (чинний чемпіон України) та дніпровська “Аланта” (переможець Кубка ліги). У боротьбі за трофей рівних не було команді болгарського спеціаліста Івана Петкова (3:0).

Отже, регулярний чемпіонат України з волейболу у розпалі і сезон 2023-2024 обіцяє бути цікавим та інтригуючим.