Президент федерації волейболу Болгарії Любомир Ганєв повідомив, що кілька гравців відмовилися виступати за національну команду.

30-річний пасуючий Георгі Сеганов, 26-річний пасуючий Владімір Станков, 29-річні догравальники Розалін Пенчев та Бранімір Грозданов надіслали письмові відмови на запрошення до збірної. Повідомляється, що їх не буде включено до списку гравців національної команди на найближчі п'ять років.

”Мене здивувало, що деякі гравці не хочуть грати за збірну Болгарії! Причому не лише вікові гравці. Але й ті, що перебувають у стадії серйозного розвитку кар'єри. Для мене це дивно. Робитиму ставку на тих, хто хоче викластися на 100 відсотків”, – сказав головний тренер збірної Болгарії Джанлоренцо Бленджіні в інтерв'ю Sportal.bg.

Контракт із італійським тренером підписано за схемою 3+2. Перед збірною Болгарії стоять завдання потрапити до топ-8 у Лізі націй-2024, до топ-6 у чемпіонаті Європи-2026 та до топ-8 у чемпіонаті світу-2025. Якщо два з трьох завдань буде виконано, контракт із Бленджіні автоматично продовжать ще на два роки.

blengini